Párizs ege alatt

 

 

Párizs ege alatt - Orosz Zoltán és barátainak harmonika estjét tekinthettük meg 2005. november 16-án a Tóth József Színházteremben a Tóth József bérlet és a Tudás Tíz Napja keretében.

 

 

Orosz Zoltán a Bartók Béla Zeneművészeti Iskola elvégzése után tanulmányait a Zeneművészeti Főiskola harmonika szakán folytatta. Zenei érdeklődése a népzenék világától, a klasszikus zenén keresztül a jazzig sok mindenre kiterjed. Briliáns technikája rendkívül árnyalt, gazdag kifejezésmóddal párosul.

1992-ben Ursu Gábor gitárművésszel közösen alakította a Pódium duót. A duó Szingapúrtól Párizsig a világ számos pontján megfordult. A formációnak két lemeze jelent meg, 2000 márciusában megkapták a Magyar Rádió rangos zenei elismerését, az eMeRTon díjat. A duó kiegészült Bardóczy Attila színművésszel, 1996-ban, a Párizsban megrendezett Nemzetközi Sanzonversenyen, a legjobb külföldi előadónak járó első díjat nyerték el. 2002-ben közösen jelentették meg a “Párizs ege alatt…” című lemezt, amelyen a francia sanzon örökzölddé vált dallamai hallhatók.

Szentes, 2005. 11. 19.

.