Szüreti bál pecsételte meg két fiatal sorsát

Aranylakodalom a Ligetben

 

 

Szentes Város anyakönyvvezetője szeretettel és meghatódottsággal köszöntötte Vecseri Sándort és Török Ernesztint, akik 50 évvel ezelőtt 1955. november 5-én egy dunántúli faluban, Kaposszegcsőn kötöttek házasságot.

A mai napig elevenen él emlékeikben az a szüreti bál melyet 1954 őszen rendeztek Tinike néni falujában, amelyen Sanyi bácsi is részt vett. A daliás katonaember összeszedte bátorságát és az akkori korban különleges és talán a mai napig egzotikus nevű hölgyet megszólította. A találkozásból, a megismerkedésből egy életre szóló kapcsolat lett.

 

 

 

Házasságuk után Szentesre költözött az ifjú pár és itt vertek gyökeret.

Sándor bácsi a katonaidő letöltése után először Hódmezővásárhelyen hentesként dolgozott, majd 1961-től a szentesi Petőfi étteremben, mint hentes, majd 1966-1969-ig üzletvezetőként.

1969-től a Strandvendéglő vezetője volt 1982-ig, amikor betegsége miatt nyugdíjba vonult.

Tinike néninek először be kellett illeszkednie egy új környezetbe, egy új családba. 1960-tól 1968-ig a szentesi tésztagyárban dolgozott, de még előtte megszületett első gyermekük Sándor, majd a második gyermekük Attila.

1968-tól Tinike néni élete párját követte, Ő is vendéglátós lett. Először a Petőfi rétesboltban, majd a Szalai cukrászdában dolgozott üzletvezetőként 1987-ig, majd a nyugdíjas évek előtt 1991-ig a Badár bolt pénztárosa volt.

 

 

Az ifjú párt a jeles évforduló alkalmából Szentes város polgármestere, Szirbik Imre is köszöntötte.

 

Mögöttük a múlt, a befejezett munka, a család egysége, a pihenés megnyugtató öröme. 50 év lezárult, de minden befejezés valami új kezdetét jelenti, hiszen lelkük mélyén rejtett kincsek léteznek: szeretik egymást, szeretik a családot, szeretik a békességet, szeretik közös életüket.

Szentes, 2005. 11. 08.

.