Iskolaudvarból iskolakert

 

 

 

A Klauzál Gábor Általános Iskola a Diák Önkományzati nap keretében (2005. november 18.) természetvédelmi napot tartottak, amikor az iskola udvarán az őszi időszakban elültetett fák és cserjék avatására került sor.

A Környezetvédelmi Minisztérium Zöldforrás pályázatán elnyert támogatás tette lehetővé, hogy 15 db fát és 92 db cserjét vásároljanak a Vásárhelyi úti faiskolánál. Sárrétiné Etelka szakmai hozzáértésével válogatták ki a növényeket és a Bartha János Kertészeti Szakiskola diákjai, Berényi Imre szakmai igazgatóhelyettes és pedagógus kollégái irányításával lettek elültetve.

A klauzálos gyerekek osztályonként örökbe fogadtak néhány növényt, melyet megöntöznek és később is óvnak és gondoznak.

 

 

 

A növények magyar és latin elnevezését tábla jelezi oktatási célzattal és készültek madáretetők is, melyek egész télen "terített asztallal" várják az iskolaudvar új és régi, vendégeit, az éhes madarakat.

 

 

Az iskolakert avató ünnepségen beszédet mond Korom Pál, Szentes Város Önkormányzatának vezető főtanácsosa és környezetvédelmi főfelügyelője, aki elmondta, hogy ezzel az akcióval nem csak szaporodott Szentes városközpontjában a fák és cserjék száma, hanem az iskola átvette a vezetést a "legzöldebb iskola" versenyben a vezetést.

 

 

Szentes, 2005. 11. 23.

.