Új munkahelyekkel és beruházásokkal ünnepel
a 15 éves Hungerit Rt.

 

 

2005-ben több mint 1 milliárd 300 millió Ft összértékű beruházást hajtott végre, egyidejűleg 41 új munkahelyet hozott létre a Csongrád megye legnagyobb foglalkoztatójaként számontartott - 1500 főt alkalmazó - szentesi Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Rt.

November 5-én Csizmár Gábor foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter adta át ünnepélyes keretek között a 100%-ig magyar tulajdonban lévő üzem uniós segítséggel megvalósított beruházásait.

 

 

 

A SAPARD pályázaton elnyert pénzből és önerőből, összesen 650 millió forintból valósult meg a vállalat komplett ivóvíz és csatornarendszerének és komplett szennyvízkezelőjének cseréje. A vízkezelő megépítésével lehetővé vált, hogy ezentúl minden üzemrészben azonos minőségű ivóvíz kerüljön. A szennyvíztisztító telepről kibocsátott, előzetesen fiziko-kémiai eljárással kezelt szennyvíz paraméterei mostantól megfelelnek a legszigorúbb EU-s környezetvédelmi előírásoknak is.

 

 

 

136 és fél millió forintba került a szintén SAPARD támogatással megépített átjáró folyosó és térlefedés. Ennek a használatával a dolgozók az öltözőkből a külvilággal való érintkezés nélkül közelíthetik meg a feldolgozó üzemrészeket. A különböző pályázati forrásokat saját tőkével kiegészítve nagyteljesítményű vákuumfóliázó és védőgázas csomagológépek illetve egyéb termelőberendezések, emelővillás targoncák vásárlására fordították. Ugyancsak pályázati forrásból újult meg a vállalat számítógépes hálózata. Az önerős beruházások között legjelentősebb az új, Csongrádon megnyitott Hungerit mintabolt. A Hungerit Rt. a hazai baromfiipar zászlóshajójaként a fenti beruházásokon keresztül is vevőköre bővítésére és a vevőelégedettség növelésére törekszik.

Húzd az egér nyilát a képekre!

Szentes, 2005. 11. 08.

 

.