Csoda vagy szerencse?

 

 

A fenti kép láttán, nehéz eldönteni, hogy tényleg csoda történt-e vagy csak szerencséje volt annak a gyermeknek, aki információnk szerint könnyebb fejsérüléssel úszta meg a helyi buszjárattal való találkozást.

2005. november 28-án sötétedés után a Kossuth Lajos utcáról kívánt jobbra kanyarodni a rendőrlámpánál a helyi járatos busz. Egy férfit átengedett maga előtt mert a gyalogosoknak is akkor van zöld jelzés, amikor a kanyarodóknak, de ekkor jobbról egy kislány kerékpárjával még át akart slisszanni a zöldön és a busz előtt, csakhogy a sofőr a holttérből nagy sebességgel érkező gyermeket nem látta, és elindult.

A szemtanuk elmondása szerint három gyermek "fogócskázott" biciklivel és a kislány a menekülési útvonalnak zöldet választotta.

 

 

 

A busz elindult és sikítva kiabálva futottak utána járókelők, hogy álljon meg. A sofőr ezt észrevette és amikor megállt, akkor szembesült vele, hogy csaknem 40 méteren keresztül vonszolta a gyermeket a busz alatt.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a gyermek a busz közepén került a jármű alá, így elkerülte, hogy a kerék alá sodródjon.

A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják, de azt leszögezhetjük, hogy a gyermek születés napját ezentúl egy évben kétszer kell ünnepelni.

Szentes, 2005. 11. 29.

.