22 új bérlakás a Petőfi utcában

 

 

 

A szentesi Petőfi utcában elkészült a 22 önkormányzati lakás, amelynek kulcsát 2005. november 15-én kapták meg a családok. A kétszintes létesítményben még lift is van, mert eredetileg idős embereknek tervezték a házat. Ám az élet közbeszólt – mondta Szirbik Imre polgármester köszöntője során. Sok többgyermekes szülő várakozott önálló otthonra, így a lakásügyi bizottság őket részesítette előnyben.

 

 

 

A legkisebb alapterületű lakás 29 négyzetméter, a legnagyobb pedig 80. A rászorulók közül többen is vizes falú, korszerűtlen házakban éltek, s most nyolcvanan költözhetnek be a városközpontban lévő épületbe. A Petőfi utcai modern beruházás költsége 212 millió Ft

 

 

 

Az új lakások átadására a városba érkezett dr. Göncz Kinga ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter, aki többek között megtekintette a roma telepen 102 családi háznak megtörtént szennyvízelvezető rendszerének és gázvezeték rendszerének kiépítését, valamint az itt kialakított új úthálózatot.

 

 

 

Dr. Göncz Kinga miniszter asszony programjának része volt a berekháti városrész lakóival való találkozás, abból az alkalomból, hogy a hétvégén gáz alá helyezték az újonnan megépült gázvezetéket és elkészült a teljes útburkolati felújítás.

A kiépített gerinccsatorna-vezeték hossza: 1522 m

A kiépített bekötővezeték hossza: 898.5 m leágazó vezeték

Rákötött ingatlanok száma: 102 db

A beruházás összege: 14.731.000,- Ft

 

Szentes, 2005. 11. 18.

 

.