ZSOLDOS GÓLYABÁL

2005. október 14.

 

 

 

A gólyáknak 9 feladatot kellet teljesíteniük, melyeket önkéntesen lehetett elvállalni. Azért kérték, hogy a diákok nagyon aktívak legyenek, mert abban az esetben, ha senki sem jelentkezett akkor kiválasztották az Önként jelentkezőket.

 A feladatok teljesítése során fontos volt a gyorsaság, ügyesség, kreativitás, de addig is amíg kezdetét veszi a gólyaavatás elsőként letették a gólyaesküt, mellyel elfogadták a Zsoldos Gólyák 10 parancsolatát.

 

 

Gólyák 10 parancsolata

1. A legfőbb parancsolat: a 12-eseknek mindig igaza van!

2. Bárhol és bármikor összefutok egy 12-es diáktársaimmal hangosan és tisztelettudóan köszönök nekik!

3. Létrehozok egy alapítványt a mindenkori 12-esek költségeinek fedezésére.

4. Ha meglátom, hogy egy 12-esnek nehéz táska nyomja az évek alatt elgyötört vállát, akkor leveszem róla a terhet.

5. Inkább gyalog járok iskolába, hogy kedvenc 12-eseim biciklije beférjen a tárolóba.

6. Az ajtóban, a büfénél mindig magam elé engedem a drága 12-eseket, tiszteletem jeléül.

7. Minden nap elmondok egy imát, térdre borulva Zsoldos Ferenc képe előtt, és hálát adok az Istennek, hogy a Zsoldosba járhatok.

8. Továbbképzem magam fénymásoló és nyomtató szerelőnek, hogy hasznomat vegye az iskola.

9. Ha kell tintapatronná, fogassá, kukává változom, hogy szeretett társaimnak és tanáraimnak segíthessek.

10. Ha az imént felsoroltak bármelyikét megszegem, úgy automatikusan az 1. pont lép életbe: a 12-eseknek mindig igaza van.

 

 

Ismétlő szöveg:

Ezennel elfogadom és betartom

A számomra fennálló 10 parancsolatot!

Teljes szívemmel,

Lelkemmel

És fizikális mivoltommal

Azon leszek

Hogy kiérdemeljem

És megbecsüljem

A zsoldos diák nevet!

Ámen!

 

Az ünnepi köszöntő után következett a koccintás a nem éppen bizalomgerjesztő koktéllal.

 

 

 

Kezdjük meg műsorunkat! – hallottuk a két műsorvezetőtől Borbás Csabától és Kósa András 11.K osztályos tanulóktól, majd folytatták ...

 

Az első néhány feladat nem helyszíni feladat lesz, ezért kezdjük azokkal. Minden osztályból kérnék 6 főt, és minden osztály csapatához kérnék egy biztonsági embert valamelyik másik csapatból. (Ő felügyeli, hogy a feladatot megfelelően végrehatja-e az osztály.)

 

1. feladat

Kaptok néhány segédeszközt és a város 5 pontján szerenádot kell énekelnetek. A cél az lesz, hogy ki tudja a legtöbb aprópénzt összegyűjteni? (papírpénzt a zsűri nem fogad el, csak fémpénzt).

 

 

Az 5 helyszín a következő: Kossuth-tér szökőkút, a Rossmann bejáratánál, a buszmegállóban, a Panoráma előtt, a Posta bejáratánál. Erre a feladatra 30 percetek van, aki nem ér vissza a megadott időpontra, annak érvénytelen a gyűjtése.

Miután kiosztottuk a segédeszközöket, indulhatnak a csapatok!

 

2. feladat

Ez a feladat sem helyszíni lesz. Minden osztályból 3-3 embert kérnénk a színpadra.

Minden csapat kap 1-1 papírt, amin az szerepel, hogy a 9.k, 9.p stb osztály a legjobb osztály ezért és azért.

A feladat a következő: a lehető legtöbb ember aláírásával kell igazolnotok, hogy valóban a ti osztályotok a legjobb. Itt az iskolában nem lehet aláíratni, csak az utcán. 20 percet kaptok a feladatra.

Egyeztessük óráinkat! Futás!

 

3. feladat

Végre elérkeztünk a helyszínt feladatokhoz.

Öltöztetés: minden osztályból válasszatok ki egy diákot, és az lesz a feladat, hogy a lehető legjobban öltöztessétek fel, minél több ruhadarab legyen rajta. Addig lehet öltöztetni, amíg a következő zeneszám véget nem ér. A végén a zsűri számolja meg a ruhadarabokat.

 

4. feladat

A következő feladathoz 5-5 diákot kérnénk minden osztályból. Minden csapat

kap 1 db uborkát és 5 db poharat. A feladat: a poharat a lábatok közé kell szorítani, láncot kell alkotni, az uborkát csak a poharakkal lehet átadni a társnak. A cél, hogy minél korábban átvegye a csapat 5. embere az ubit.

 

 

5. feladat

Banánetetés: minden osztályból 2-2 diák szaladjon a színpadra. Mindkét gólyának bekötjük a szemét, és az egyiknek egy banánt kell megetetni a másikkal. A leggyorsabb győz!

 

 

6. feladat

Ceruzalógatás: minden osztályból 1 gólyát kérnénk a színpadra. A derekatokra egy madzagot kötünk, amelynek a végén egy ceruza lóg. A feladat a következő lesz: a játékosoknak a ceruzát bele kell egyensúlyozni az üvegbe. A cél, hogy ki tudja ezt megtenni a legkorábban.

 

 

7. feladat

Frizurakészítés: az osztályoknak 10 perce van arra, hogy a kapott anyagokkal dolgozva egyik osztálytársuk frizuráját a XXI. századi divatnak megfelelően készítsék el. A kapott anyagok: borotvahab, fakanál, zokni, befőttes gumi, papírlap, hurkapálca.

 

 

8. feladat

Amíg a frizurák készülnek minden osztályból 1-1 fiút kérnék a színpadra. A lehető legerősebb fiúkat! A feladat: fekvőtámasz nyomása mellett kell egy léggömböt felfújni durranásig.

 

 

9. feladat

Utolsó feladatra az összes gólya segítségét kérném. A feladat lufitapiskolás: minden gólyának a bokájához kötünk 1-1 lufit, a diákoknak a saját lufijukat védeni kell, az ellenfél csapatét pedig összetaposni.

Ennél a feladatnál csak a legügyesebb csapat kap 10 pontot. Ez pedig az a csapat lesz, akinek a megadott zeneszám elhangzása után a legtöbb lufija marad meg.

 

 

Ezzel véget is ért a Zsoldos gólyák avatása és kezdetét vette az aulában a disco, mely nem csak a gólyabálat, hanem a 2005. évi első Zsoldos Napokat is zárja.








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

Szentes, 2005. 10. 18.

 

 

.