Reklámtábla gátolja a jó üzletet

 

 

Fel vannak háborodva a Szabadság téren az üzlettulajdonosok, akik életét egy most épülő reklámtábla teszi majd lehetetlenné. A buszpályaudvar szomszédságában található üzletek eddig is és ezután is az átmenő forgalomra alapoztak. Az elmúlt hónapokat igen ínségessé tette a pályaudvar felújítása, mert egyszer itt egyszer ott zárták le a pályaudvar környékét, de úgy voltak vele a környék vállalkozói, hogy a megszépült buszpályaudvar kell Szentesnek, ezért valamilyen formában ők is áldozatot hoztak.

 

Véget ért a felújítás és a napokban munkások hada nekilátott egy kerítésnek is beillő bérelhető reklámtáblatartók telepítéséhez.

Ezt már nem hagyták szó nélkül a vállalkozók, akik azt mondták, hogy a felújításkor a gyalogos forgalom a pályaudvar két végére terelődött ki. Ezalatt a két hónap alatt kb. 40%-al kevesebb lett a forgalmuk, csakhogy a bérleti díj viszont ugyanannyi maradt.

 

 

 

A Posta mögötti járda mellett helyezték le a táblatartókat és annak félénél alakítottak, vagyis alakítanak ki egy átjárót a pályaudvarra. A pályaudvar vezetése örül, hogy a parkoló buszok között nem tud átjárni a lakosság, mert az a lehetőség számtalan balesetnek a forrása lehet.

Ha PR szempontból nézzük a táblákat, akkor a Posta mögött nem jó helyen vannak a táblák, mert az akkor képvisel reklámértéket, ha a várakozó utasközönség látja azt, csakhogy azt egy sövénysáv eltakarja. Ha azt a táblasort a pályaudvar közelében a sövények előtt helyeznék el, akkor nem lenne félbevágva az a zöld terület, ahova a szomszédos házakból lejárnak sétálni, játszani, pihenni.

 

 

Az üzletek tulajdonosai igazat adnak annak az észrevételnek, hogy az nem engedhető, hogy az utasok a parkoló buszok között járjanak keresztül, de ha az egyes buszparkoló helyén alakítanák ki az átjárót, akkor nem lenne semmi probléma, mert az Evangélikus templom mögötti átjárót sokan használnák.

A bolttulajdonosok és a bérlők minden követ megmozgatnak, hogy elérjék céljukat, mert a létük függ tőle.

Szentes, 2005. 10. 14.

.