Mesumban a Bárdos Lajos Vegyeskar

2005. szeptember 22-27-ig Németországban vendégszerepelt a Bárdos Lajos Vegyeskar.

 

 

Első nap útba ejtették Passau-t, ahol a városnézés során megnézték a dómot, egy román kori templomban Gizella (első magyar királyné) sírját és a Duna és Inn összefolyását.

 

Másnap kissé kalandos (Az Európai Unióban, Németország kellős közepén röpke másfél órás vámkontrollra szólították a csapatot, egy kis poggyász ellenőrzéssel egybekötve!!!) utazás végén hangulatos estén találkozott három év után újra a két kórus. Szombaton a Schloss Clemenswerth vadászkastély volt az úti cél. A különleges épületegyüttes lenyűgöző látványt nyújtott, még a kissé ködös idő ellenére is. Délután Pappenburg hajógyárát tekintette meg a csapat. Ez a világ legnagyobb szárazdokkja, itt készülnek a luxus tengerjáró hajók. A gyárlátogatást követően Pappenburg hangulatos óvárosában sétált az énekkar. Vasárnap délelőtt a Mesum-i templomban a Misén végzett énekszolgálatot a kórus, majd délután a Mesumi Női Kar 30 éves jubileumi hangversenyén lépett fel. Itt többek között Bartók, Bernstein, Schubert, Gershwin és Andrew Lloyd Webber dallamai csendültek fel. Andor Csilla operettszólója viharos sikert aratott.

 

A vasárnap délelőtti Mesum-i templomban a Misén végzett énekszolgálat videó felvétele ITT tekinthető meg!

 

Hétfőn Hollandia következett. Mesum partnervárosában Borne-ban vendégszerepelt a kórus. A polgármesteri Hivatalban fogadta a kórus tagjait a holland polgármester, majd az ebéd után egy közeli templomban adott minikoncertet a Bárdos Lajos Vegyeskar.

 

 

A hétfő nap búcsúestje felejthetetlen volt. A közös éneklések után a Mesumi kórus tagjai meglepetésként „színpadra szólították” az operavilág és a Muppet Show sztárjait. A kölcsönös megajándékozás után a Nagy János karnagy meghívta 2007-ben Szentesre a Mesumi női kart a Bárdos Lajos kórus 30 éves jubileumára. 

 

Szentes, 2005. 10. 04.

 

 

.