EBA Európa-bajnoki címmérkőzés (nagyváltósúly, 12 menet)

 

 

 

Kék sarokban: Mamadou Thiam USA

Piros sarokban: Kovács „Vipera” Attila Magyarország

 

Vezető bíró: Lahcen Oumghar (Hollandia)

Pontozó bírák: Manuel Martixalar (Spanyolország)

   Ove Ovesen (Dánia)

                Dőry Miklós (Magyarország)

 

Kovács Attila csodálatos boksszal győzte le a többszörös világbajnoki kihívó francia Mamadou Thiamot, ezzel megvédve nagyváltósúlyú Európa-bajnoki (EBA) címét.

Az első menetben a felek mellőzték a tapogatózást, Thiam fizikai adottságaira és bődületes ütőerejére építve jött előre, próbált minél közelebb kerülni, és horgokkal támadni, míg Attila elmozogva, egyenesekkel és horgokkal kontrázva gyűjtötte a találatokat. A mérkőzésen voltak meleg pillanatok is, Attila sokszor ott maradt ütőtávon belül, és nem fogta le a franciát, aki ilyenkor kemény felütéseket és horgokat vitt be. A negyedik menet végére Thiam kissé lelassult, de a következő három percben Attila többször is a kötelekhez szorult, ekkor megint a francia volt fölényben a rendkívül szoros meccsen. A hatodik felvonás első fele volt a meccs addigi legegyértelműbb része, Attila ügyesen találgatott, majd elmozgott, Thiam ekkor csak kereste a magyar fiút a ringben, de a menet végén pár találatot ő is elért. A parádés befejezés a hetedik menetben jött el, amikor Attila oldalra lépve egy szűk balhoroggal állcsúcson találta az előrelendülő Thiamot, aki teljesen megszédült, ezért a mérkőzésvezető állva rászámolt, noha a francia jelezte, feladná a küzdelmet. A rövid pihenő nem volt elég a franciának, hogy kitisztuljon, a Vipera rávezette magát és egy kemény, majd félperces sorozás végén a bíró beszüntette a meccset, megvédve a gyakorlatilag védekezésképtelenné vált kihívó testi épségét.

A fantasztikus siker óriási előrelépés a 31 éves Kovács Attila számára, aki eddigi legnevesebb ellenfelét győzte le, ráadásul egy nagyszerű kiütéssel.





























































Húzd az egér nyilát a képekre!

Szentes, 2005. 11. 02.

 

.