HMG GÓLYABÁL

2005. október 20.

 

Szentesen tovább folytatódott a gólyák avatása, így a Horváth Mihály Gimnáziumba érkezett el az idő, hogy a kilencedikesek letegyék a gólyaesküt.

 

 

A 11. osztályos évfolyam már nagyon készült, hogy megmutassák az újoncoknak, hogy mit is jelent a HMG-ben gólyának lenni. Ők már átélték ezt, de a jóból senki sem maradhat ki!

 

A feladatokról:

Mint már megszokhattuk, hogy a gólyaavatáskor vannak belsős és külsős feladatok, hogy ne csak az iskola diákjai lássák, hogy gólyaavatás van, hanem Szentes lakosai is.

A iskola tornaterme zsúfolásig megtelt diákokkal, hogy végrehajtsák "önként jelentkezés" útján a célul tűzött feladatokat.

 

 

 

Utcán táncolás, Taxizás talicskával, Számlára vásárolás 300 Ft-ból, Tojás sütés adott háztömbben, Gördeszkázás vizes bilivel, gyertya eloltása vízi pisztollyal, nyerstojás dobálás szappanos kézzel ...

 

A gólyatanárok sem maradtak feladat nélkül, mert nekik búzát, rizst köménymagot kellett szétválogatni Hamupipőke módjára.

 

GÓLYAESKÜ HMG-2005

Én, a nagymúltú Horváth Mihály Gimnázium alázatos gólyája az iskola szellemének jegyében, megtörhetetlen szolgaságom teljes tudatában esküszöm, hogy Olümposzi Istenekkel egyenrangúnak tartott harmadikosoknak a folyosón orrommal a padlót verve hajlongok és csókolommal köszönök.

Esküszöm, hogy a pénzhiányban szenvedő felsőéveseknek saját pénztárcám terhére sorba állók a büfénél, és ha taknyos szecska létemre cigarettázni mernék, automatikusan megkínálom őket.

Esküszöm, hogy a harmadikosok és negyedikes tanulóakt Istenként tisztelem és parancsaiknak legjobb tudásom szerint eleget teszek.

Esküszöm, hogy minden házi dolgozatot határidő után adok le, minden órára késve érkezem, és a házirendet, ahol tudom megszegem.

A fentiek alapján tudomásul veszem, hogy jogaim nincsenek a 2006-os tanévnyitóig.

Rabszolga vagyok és az is maradok.

Tanáraim jó hírére fogadom, hogy az esküt betartom és soha meg nem szegem. Ha megtenném, zúduljon rám a 11. évfolyam haragja, gyűlölete és véres bosszúja!

 

A gólyaavatás további képei:








































































































































Húzd az egér nyilát a képekre!

Szentes, 2005. 10. 24.

 

 

.