Szentes új díszpolgára: Gera József

 

 

Szentesen 2005. október 23-án ünnepélyes zászlófelvonással kezdődött az '56-os városi megemlékezés a Kossuth téren, majd a kopjafa megkoszorúzásával folytatódott. A Kossuth téri események után a Városháza dísztermében Ünnepi Közgyűlést tartottak a városatyák. A hagyományoknak megfelelően az ünnepi testületi-ülésen nyújtották át a városi szintű kitüntetéseket.

 

A képviselő-testület döntése szerint a város díszpolgára címet Gera József repülőtervező, fejlesztő mérnök, a NASA Űrkutatási Központ nyugalmazott munkatársának ítélte oda.

 

 

 

    Szentes "Városért" Emlékérmet ítéltek oda:

- Balogh Terézia tanárnőnek szakmai munkája és a közérthető tudományos ismeretterjesztés területén végzett kiemelkedő tevékenységéért.

- Berkes János operaénekesnek kiemelkedő művészeti tevékenységéért, városunk hírnevének öregbítéséért és önzetlen segítő munkájáért.

- Mészáros Júlia nyugalmazott osztályvezetőnek, pedagógusnak az oktatás és a közművelődés területén több mint négy évtizeden keresztül végzett kiemelkedő munkájáért, illetve meghatározó szolgálatáért.

- Mészáros Zoltánnak, a Hunor-Coop Rt. vezérigazgatójának a város gazdasági életében betöltött vezető szerepe, Szentes érdekében végzett önzetlen, sokoldalú munkájáért.

- Szatmári-Nagy Szilvia táncpedagógusnak, sportegyesületi elnöknek kiváló táncpedagógusi munkája, városunk hírnevének népszerűsítéséért.

- Új Hajtás 102 Ifjúsági Közösség Közhasznú Egyesületnek az ifjúság körében végzett igényes és színvonalas kulturális nevelő munkájáért.

 

Az ünnepség képes és hangos összefoglalóját ITT tekinthetik meg!

Szentes, 2005. 10. 26.

.