Alma vagy citrom

 

 

 

A 10 éves Generali a Biztonságért Alapítvány és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén is citrommal büntette, vagy almával jutalmazta az igazoltatott járművezetőket.

Az iskolaév kezdetével különösen fontossá válik, hogy fokozottan figyeljünk a közlekedő gyermekekre, így az Alma- Citrom Akció célja, hogy rávilágítsák az autósok figyelmét a balesetmegelőzés fontosságára, a közlekedő kisiskolások védelmére

 

 

 

Az immár tizedik éve megrendezett őszi akció során csaknem hetven vidéki helyszínen zajlottak az események, amelynek lényege, hogy a balesetmegelőzésről és biztonságos közlekedésről megtartott osztályfőnöki órát követően az általános iskola alsó tagozatos tanulói, közlekedési rendőrök kíséretében közúti ellenőrzéseken vesznek részt. Azok az autósok, akik vétenek a közlekedési szabályok ellen, a megszokott büntetés és büntetőpontok helyett ez alkalommal citromot kaptak a kisiskolásoktól, a helyesen közlekedők pedig almát, illetve idén egy láthatósági mellényt is adtak. 

 

 

 

2005. október 7-én Szentesen a Csongrádi úton a Széchenyi-liget mellett található parkoló öbölben rendezték meg az Alma-Citrom akciót a Kiss Bálint Református Általános Iskola tanulói részvételével, akik nagy örömmel osztották az almát, de minden citrom is gazdára talált.

 

 

 

A járművezetők, első csodálkozásukból való felocsúdásuk után, jobb esetben almával és mellénnyel, rosszabb esetben citrommal lettek gazdagabbak, de ez alkalommal a büntetés után is jókedvűen és derűsen folytatódott a napjuk, nem pedig savanyúan.

Szentes, 2005. 10. 11.

.