2005. január 20 és 26 között vetítették a szentesi Őze Lajos Filmszínházban a Világszám című magyar játékfilmet, melynek  díszbemutatóját 2005. január 25-én tartották. Ezen a napon mindkét előadásra megtelt a nézőtér a szentesi moziban. A kora délutáni vetítésre Gáspár Sándort személye volt a meglepetés, aki kicsit megilletődve fogadta a film végén a közönség tapsát.

 

 

 

Előzetes tervek szerint úgy volt, hogy ezen a délutánon a mozi vendége lesz Koltai Róbert a film másik főszereplője és rendezője, de őt az utolsó pillanatban egy színházi szereplés szólított el.

 

 

Mi a Világszám? Világszám?

A Világszám! (Dodó és Naftalin), mint az a forgatási helyszín hangulatából is kiderülhetett: az ötvenes években játszódik. Dodó és Naftalin – azaz Gáspár Sándor és Koltai Róbert ikrek, a Bodrogi Gyula által alakított Slomo bohóc fiai. A két ikerbohóc bolondozása tragédiába fullad, s Naftalin büntetését Dodó tölti le a börtönben. Gáspár Sándor, aki a filmben Dodó bohócot alakítja, az egymásrautaltságot hangsúlyozta a filmben: „Dodó és Naftalin egy személyiség két végletét jelentik. Dodó az életre valóbb, kicsit az őrangyala is vagyok Naftalinnak. Hihetetlenül szeretik egymást, és egymásra vannak utalva. Mivel Robival már sokat dolgoztunk együtt, gondolom nem véletlen, hogy úgy gondolta, hogy én lennék a hiteles ikertestvére.” Aztán az 1956-os forradalom hatására Naftalin útra kel, hogy kiszabadítsa testvérét a börtönből.

 

 

 

Koltai Róberttel készült interjút ITT hallgathatják meg!

 

A hat órakor kezdődő vetítésre is megtelt a nézőtér, ahol már Gáspár Sándor sem tudott jelen lenni, mert este már neki is színházi fellépése volt. De a szervezők telefoninterjút hoztak össze Koltai Róberttel, aki megígérte, hogy a közönséget kárpótolja a hiánya miatt és felajánlott egy egy órás műsort a mozilátogatóknak.

Szentes, 2005. 01. 27.

.