80 éves a méhész egyesület

 

80. éves a SZENTES ÉS KÖRNYÉKE „SŐTÉR KÁLMÁN" MÉHÉSZ EGYESÜLET, amely a város és környező települések méhészeit fogja össze. A 64 tag közel 6000 méhcsaládot kezel. Méheik megporzással segítik a kiskertek és a mezőgazdasági területek virágzó növényeit.

 

 

 

Évtizedekkel ezelőtt a most meglévő 64 tagnál több (1989-ben 139 tagja volt az egyesületnek) méhészt fogott össze az egyesület. Abban az időben a szakmai eszmecseréken kívül szórakozásból is találkoztak egymással a méhészek. Nagyszabású kulturális eseményt jelentett a méhész bál. A báli szezon egyik legrangosabb bálja volt ez, és sok fiatalnak pecsételődött meg a sorsa a bál következményeként. (Szerk. megj.: Szüleim is a méhész bálban ismerkedtek meg!), de térjünk vissza napjainkba, amikor is egyre csak fogy a méhészek száma, de a méhek szeretete egyre jobban összekovácsolja a szakma iránt érdeklődőket.

 

 

 

Ezért a jubiláló szentesi méhész egyesület 2005. január 16-ai gyűlésének vendégelőadójaként meghívta a Magyar Méhészek Országos Egyesületének elnökét Bross Pétert, aki köszöntötte az egyik legrégebbi egyesületet.

Szentes, 2005. 01. 17.

.