Kozma László Számítástechnikai Verseny

 

A Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola, a Horváth Mihály Gimnázium, és a Szentes város számítástechnikai munkaközössége informatika versenyt hirdetett általános iskolás tanulók részére, három kategóriában (5-6. osztály, 7. osztály, 8. osztály).

 

 

A Kozma László Számítástechnikai Versenyt a  Pollák Antal Műszaki Szakközépiskolában rendezték meg 2005. január 27-én. Ekkor kellett a gyerekeknek bizonyítani tudásukat az informatikai alapfogalmakból, a hardver és szoftver ismeretekből, a kódolás és dekódolás a titkosítás alapjaiból, a számrendszerekből (kettes, tízes), az algoritmizálási problémák pl. mondatszerű leírásával (elágazás, ciklus), a Logo nyelv alapjaiból, az operációs rendszer használatából (Windows) (pl. meghajtó váltás, könyvtárszerkezet készítése, könyvtártörlés, állományok áthelyezése, átnevezése, törlése, keresése), az adatok tömörítéséből, a számítástechnika történtéből és hálózati ismeretekből (E-mail címek, weblap címek) és az alkalmazói alapszoftverek (szövegszerkesztés, rajzolás, vágólap, számológép) használatából.

 

Nevezési feladatnak kapták a versenyzők, hogy iskolánként végezzenek kutatómunkát John George Kemény (1926-1992) élete és munkássága témakörben. A kutatás eredményét Power Point bemutatóba, maximum 12 diára korlátozva küldték be a versenyre, melyet a zsűri külön értékelt.

 

 

 

 A verseny végeredménye

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2005. 01. 31.

.