HÓÜGYELET   30/339-0396

 

 

 

Ho-ho-ho-HÓ! Szentesen is leesett az első hó, amely csak az első pillanatokban jelentett akadályt, mert a Városellátó Intézmény munkagépei hajnali két órától járják a várost, és végzik a hó eltakarítást és síktalanítást.

A reggeli órákban jelentett kisebb nagyobb gondot a leesett hó, ami nem a városban okozott akadályt, hanem a derekegyházi úton. Ott több mint 50 autó esett foglyul a hónak, amelyeket a tűzoltók segítségével szabadítottak ki.

 

 

 

Ahogy sikerült elhárítani az útakadályokat a Közút Kezelő hóekéje próbált csapást vágni a helyenként 50 cm-es hóakadályokban.

Szentesen a gépek a hó szintjétől függően járják a várost, és első menetben a fő közlekedési útvonalakat, majd a tömegközlekedés kiszolgálásához szükséges helyeket takarítják, és utána jönnek az alsóbb rendű útszakaszok, és zugok.

Nekünk lakosoknak is ad kötelező feladatot a hó, mert mindenkinek a saját járdáján el kell takarítani a havat és síktalanítani kell azt, akár homokkal, akár sóval.

Fontos tanács a gyalogosan közlekedőknek: Ha megszokásból lépünk le a járdáról az úttestre, akkor számítsunk arra, hogy hiába van az autókon fék, ebben az időben azok nem fognak, és feleslegesen ne veszélyeztessük magunk, de más testi épségét.

Szentes, 2005. 01. 27.

.