Újra megnyitotta kapuját a gyógyfürdő

 

A Csongrád Megyei Önkormányzat Területi Kórház által üzemeltetett gyógyfürdő (Ady E. u. 44.) felújítási munkái befejeződtek. 2004. december 7-én megtörtént a fürdő műszaki átadása és 2005. január 3-ától újra várja a pihenni és gyógyulni vágyókat.

 

 

Negyven esztendővel ezelőtt, mint tisztasági fürdő nyitotta meg kapuit a ma már átminősült gyógyfürdő. Ezalatt az idő alatt komolyabb beruházás, de még felújítás sem történ. Idáig. Most viszont a fenntartó és a város közös összefogásából közel 120 millió forintos felújításra, modernizálásra és bővítésre nyílt lehetőség.

 

 

 

A fürdő ünnepélyes megnyitóján Szirbik Imre polgármester kiemelte, hogy ha a Fürdőszövetség 2005. évi naptárját megnézzük akkor a január hónapnál Szentes fürdőinek a képeit láthatjuk, ez is azt jelenti, hogy nem csak a város életében jelentős ez a megújulás, ha a szövetség életében is.

 

 

 

A beruházás keretében a tetőtér beépítésével egy 12 ágyas nappali szanatóriumot alakítottak ki, valamint belső modernizálásra is sor került: megvalósult a klimatizálás, a mozgáskorlátozottak közlekedési feltételéi javultak, korszerűsítették a meglévő fűtési és energetikai rendszert.

 Az új nappali szanatórium csak tavasztól fogadja a betegeket, mert az egészségbiztosító pénztár előírásai szerint még az intézménynek át kell esni egy akreditációs folyamaton.

A Dunától keletre eső területen egyébiránt csak Szentesen létesült nappali szanatórium.

 

 

 

A gyógyfürdő felújítását két nyertes pályázat az Önkormányzat és a tulajdonos közös finanszírozása tette lehetővé. A pályázatok közül a kisebb összegű a korszerűsítési program, a meglévő medencék, néhány gépészeti rendszer korszerűsítését fedezte. A Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanácsnál nyert 87,5 millió forint (70 millió forintos állami erő és 17,5 millió forint önkormányzati erő társul) jelentős fejlesztést eredményezett.

 

 

 

A teljes gyógyászati rendszert felújították, korszerűsítették, valamint az épület tetőterében kerültek elhelyezésre a személyzeti helyiségek, valamint kialakítottak egy 12 ágyas nappali szanatóriumot, illetve csoportos és egyéni tornatermet is. A szanatóriumban a betegek kúraszerű rehabilitációs kezelésénél biztosított a pihenési idő, amellyel hatékonyabb a kezelés, ezáltal pedig a gyógyulási idő is rövidebbé válik.

 

 

 

 

 

 

 

A gyógyászati eszközök cseréje és fejlesztése során: Unbescheiden Combi gyógyászati kád (automatikus masszázs, elektrogalván), Unbescheiden Kombinált kád (masszázs, elektrogalván) széndioxid-kezeléses kombinált gyógyászati kád került beszerzésre.

 

 

 

Nem kedvezményezett belépők               

Felnőtt belépő                              600,- Ft.

Diák, nyugdíjas belépő                  350,- Ft.

Csoportos diák/nyugdíjas belépő    250,- Ft.

Szauna és fürdő belépő               1200,- Ft.

 

Fürdőruha kölcsönzés                   420,- Ft.

Hajszárító kölcsönzés                   100,- Ft.

 

Felnőtt bérlet (havi)                     7.000,- Ft.

Diák/nyugdíjas bérlet (havi)          4.500,- Ft.

 

Családi jegy                               1.400,- Ft.

(2 felnőtt + 2 fő 14 éven aluli gyermek)

Kedvezményezett belépők                

(hétfőtől-péntekig 8.00-12.00-ig)                  

Felnőtt belépő                            520,- Ft.

Diák, nyugdíjas belépő                320,- Ft.

 

Iskolai, óvodai csoportok 3 kísérővel:

 -1 órás gyermek belépő               70,- Ft.

 - kísérő belépő                            70,- Ft.

 

Felnőtt bérlet (havi)                  6.000,- Ft.

Diák/nyugdíjas bérlet (havi)       3.500,- Ft.

 

Családi jegy                            1.200,- Ft.

(2 felnőtt + 2 fő 14 éven aluli gyermek)

 

 Mindenkit vár a szentesi gyógyfürdő!

Szentes, 2005. 01. 05.

.