Gólya-nap a Pollákban

 

Jól kezdődött az idei tanév a „Pollákos gólyáknak” hiszen a második tanítási napon nem tárgyi tudásukról, hanem rátermettségükről kellet számot adniuk a „Gólya-nap” során.

A három kilencedik osztály egész napos vetélkedősorozaton döntötte el, hogy melyik  a legügyesebb.

Reggel a csapatzászló és csapatinduló elkészítése után az iskolával ismerkedtek a nebulók, ugyanis az összes lépcső, ajtó, tabló, leány stb. megszámlálása volt a feladat.

 

 

 

Hogy „jól bemelegítve” vegyék a városi akadályokat egy közös aerobic bemutatót is rögtönöztek, majd a Kossuth téren óriási százlábúként masíroztak a következő helyszín felé.

 

 

 

Az Erzsébet téren a műveltségi vetélkedőn folytatódott a pontvadászat, majd jött az utolsó helyszín a liget. Itt a csapatok papírrepülő-hajtogató versenyen bizonyították ügyességüket, ami az egyik gólya osztálynak elég jól sikerült (131 db 3 perc alatt!). Pontot azonban csak az a repülő ért, amelyik repült is !

 

 

 

Az utolsó feladat során jól megismerhették a Pollákos gólyák a liget minden zegét-zugát, hiszen 300 színes szalagot kellett megkeresniük 15 perc alatt .

Az osztályfőnökök büszkén mutogatták a „szalagtermést” majd indultak a gólya-labdarúgó bajnokság helyszínére, az iskola pályájára.

A vetélkedő győztese és a „Gólya kupa” nyertese idén a 9. a (humán) osztály lett, mindössze 2 ponttal megelőzve a 9. b-s „reálos” gólyákat. A 9. c is dobogós lett, amit nagy örömmel ünnepeltek a nap végén.

 

 

Szentes, 2004. 09. 09.

.