Tovább tolódik a Petőfi ügye! De meddig?

*

 

2004. szeptember 20-án Szirbik Imre polgármesternek és a FIK Rt. vezérigazgatójának együtt kellett volna megjelenni a táblabíróság előtt, csakhogy a bíró nem tudta teljesíteni feladatát rajta kívül álló okok miatt, ez pedig az volt, hogy míg a polgármester 9 óra 15 perckor megjelent a bíró előtt, addig a FIK Rt. vezére mindezt nem tette meg. Így a bíró elrendelte rendőri elővezetését, és elnapolta a tárgyalást 2004. október 25-re.

Ezen a tárgyaláson a polgármester, de a bíró legnagyobb meglepetésére megjelent az Alsónémedi Takarékszövetkezet képviselője is. A takarék egy évvel azután, hogy már folyt a Szentes - FIK - Budalakk közötti háromszögben a per egy vállalkozás számára forgóeszköz hitelt nyújtott 65 millió forint értékben és ezért a vállalkozásért a Budalakk kézfizető kezességet vállalt és a kézfizető kezesség mögé a Petőfit tette oda.

Egy furcsa helyzet állt így elő, de milyen az a bank aki egy ilyen ingatlannak nem néz utána és a hitelszerződésből kihagyja azt a mondatot, hogy "Büntetőjogi felelősége tudtával a hiteladós kijelenti, hogy ingatlan per és tehermentes."

Egyenlőre itt tart a Petőfi szálló ügye, folyt. köv. október 25-én!

Szentes, 2004. 09. 23.

.