Úgy döntöttek, hogy nem döntöttek!

 

 

A szentesi iparosok a hétvégén (2004. szeptember 17.)  tartott éves taggyűlésen dönthettek arról, hogy átveszik-e a Móricz Zsigmond Művelődési Ház épületét, mert anno az épület az iparosoké volt. A város vezetése kész átadni az épületet, amely átvételére az iparosok a várossal egyeztetve három konstrukciót dolgozott ki.

 

 

 

A volt Ipartestületi Székház ( Móricz Zsigmond Művelődési Ház ) Ipartestületi használatbavételének lehetőségének három konstrukciója:

A./ lehetőség: A Szentes és Vidéke Ipartestület 2004. szeptember 17-i Iparosgyűlése úgy határoz, hogy a volt Ipartestületi Székház tulajdonjogát szerezze meg. Valamint értékesítse a jelenlegi Arany János utca 25/A szám alatti ingatlanukat és az érte kapott vételár maradványát az új székház felújítására fordítsa.

B./ lehetőség: A Szentes és Vidéke Ipartestület 2004. szeptember 17-i Iparosgyűlése úgy határoz, hogy az Elnökség kössön 99 évre térítésmentes bérleti megállapodást Szentes Város Önkormányzatával a volt Ipartestületi Székházra. Az Iparosgyűlés hozzájárul ahhoz, hogy amennyiben a tartós bérleti szerződés megkötésre kerül az esetben az Arany János utcai ingatlant bérbeadják. Valamint a gazdálkodási tartalékból pályázati célra 3 Millió Forintot felhasználjon.

C./ lehetőség A Szentes és Vidéke Ipartestület 2004. szeptember 17-i Iparosgyűlése úgy határoz, hogy az Ipartestület gazdálkodási lehetőségeit figyelembe véve nem járul hozzá sem a tulajdonjog, sem a bérleti jog megszerzéséhez.

 

 

 

Röviden a három konstrukcióról csak annyit említenénk meg, hogy az A lehetőség esetén igen sok adót és illetményt kellett volna befizetni az iparosoknak, és még az időszerű felújítási költségeket is az iparosoknak kell megfizetni. A B lehetőség viszont olyan kedvező konstrukció, amely magában foglalja, hogy nem kellett volna építményadót fizetni az iparosoknak, és a felújításra közösen pályázhatnak a várossal, és ez esetben csak az önrészt kell állni az iparos testületnek. A C pedig egyértelműen a lemondást jelenti az épületről.

 

Jött a szavazás, amit nyugodtan nevezhetünk egy szavazási anomáliának. Minden pontot úgy szavaztak meg az iparosok, hogy ki van mellette, ki van ellene, és ki tartózkodik. Így egyik lehetőség sem kapta meg a jelenlévők (150 iparosi tagságból 40-en jelentek meg a taggyűlésen) 50%-a plusz 1 szavazatot így elnapolták a jövő esztendőre a döntést.

 

 

 

A szavazás után elismeréseket adtak át. Az országos szövetség és az ipartestület elnöksége Iposz-díjat adományozott Bimbó László víz-, gáz és központifűtés-szerelő mesternek több évtizedes szakmai és társadalmi munkája elismeréseként.

 

 

 

 Ezüstkoszorús mester címet kapott Nagy László cukrászmester. Ezüstgyűrűt vett át 25 éves kisipari-vállalkozói munkája jutalmaként Sipka Mihályné fodrászmester ...

 

 

 

... Szijjártó Sz. Csilla háztartási gépszerelő, Nagy Ernőné kozmetikusmester ...

 

 

 

... Kálmán János bádogosmester és Bubor László autómentő.

Szentes, 2004. 09. 19.

.