"Volt egy török, Mehemed..."

 

 

Új játszótérrel gazdagodott Szentes. Ebben az esztendőben összesen két új játszótér építése valósult meg, melyből az egyiknek különösen örültek a kiséri városrész lakói, mert az a Farkas Antal utcán épült meg.

Az óvoda pedagógusai először a "Volt egy török, Mehemed..." nevet akarták neki adni, de jobbnak látták, ha rövidebb nevet választanak. Így lett a játszótér neve Mehemed!

 

 

 

2004. szeptember 2-án a várakozók gyűrűjében át is adták a terepet a gyerekeknek, akik alig várják, hogy birtokba vegyék a játszóteret.

Az óvodai csoportok műsorát követően Szirbik Imre polgármester azt kívánta, hogy balesetmentesen, fegyelmezetten, jó kedvvel használják, és vigyázzon rá mindenki.

Ollai Istvánné, Kisér helyhatósági képviselő-asszonya nagy örömmel fogadta a játszótér elkészültét. Tíz éve képviselő a városrészben, eddig vártak rá, hogy megépüljön a gyerekek nagy örömére. Nem jött üres kézzel, ajándékokkal, könyvvel, játékokkal adományozta meg a gyerekeket.

 

 

Lesták Imre a kivitelező Playparc Neospiel Hungary Kft. képviseletében elmondta, a játszótér a németországi anyacég támogatásával jött létre. A város 50 százalékos támogatást nyert, 6,9 millió forint volt az önrész. Közel 14 millió forintba került az egész.

 

 

 

Kilencféle játékelem, köztük körhinta, mérleghinta, rugós egyensúlyozó, rugós kutyus, rugós csibe, fantázianevekkel ellátott köteles elemekből összeállított játékok szolgálják majd a gyerekek szabadidejének eltöltését. A közel négyszáz négyzetméteren kialakított játékelemek mind megfelelnek az európai uniós elvárásoknak.

 

 

Szentes, 2004. 09. 06.

.