XIII. Legrand kupa

XXX. Nemzetközi Felkészülési Vízilabda Torna
Szentes, 2004. szeptember 17-18-19.

 

 

 

A XIII. Legrand kupát Beleon Zsolt klubelnök és a Legrand RT. képviselője nyitotta meg 2004. szeptember 17-én, ami után kezdődött a házigazda Szentes első kupamérkőzése a Szolnok ellen.

 

 

 

Harmincadik alkalommal megrendezésre kerülő hagyományos őszi szentesi felkészülési tornán a legjobb játékos, a gólkirály, a legjobb kapus, a legjobb szentesi játékos, a legjobb center (Soós László emlékdíj) s a legjobb edző (Mikó József edzői emlékdíj) is díjat kap.

 

 

Felhangozott az első sípszó, és elkezdődött a csata a Legrend kupáért!

 

Legrand Szentesi VK - Szolnoki VSC 8 : 5 (1:0, 2:3, 3:2, 2:0)

 

 

 

Jól sikerült a start a szentesi fiúknak, mert ugyan a fordulásig kiegyenlített volt a mérkőzés, de a végjáték a szentesieknek hozta meg a sikert a Szolnokkal szemben.

 

 

Legrand Szentesi VK - Galatasaray 7 : 5 (0:0, 3:0, 3:2, 1:3)

 

 

 

Az előző napi jó forma tovább tartott a török csapattal szemben. Ugyan az első negyed gól nélkül zárult, és ez a védekező játékunkat dicséri, a támadó játékunkat viszont a pontatlan passzok miatt gyenge teljesítmény jellemezte. A kezdeti gyengélkedésből magára talált a csapat és sorra lőtte a gólokat. Ugyan a negyedik negyedben kiengedtek, de így sem volt vita, hogy ki nyeri a mérkőzést.

 

 

 

 

Legrand Szentesi VK - "Vojvodina" Novi Sad 9 : 7 (1:0, 3:3, 2:3, 3:1)

 

 

 

A délutáni mérkőzés is ugyanúgy kezdődött, mint a délelőtti, de a végjáték már jobban sikerült és szoros mérkőzésen nyertek a szentesiek. Pika (Torday Árpád) balkezesünk igen csak megszórta a novi sadi kaput, mert a kilenc gólból ötöt ő juttatott a kapuba.

 

Legrand Szentesi VK - C.S.M. Oradea 2 : 6 (0:2, 0:1, 1:2, 1:1)

 

 

 

A nagyváradi csapat elleni mérkőzés azok közé a küzdelmek közé sorolandók, amelyet gyorsan el kell felejteni, mert hiába erőlködött a Szentes, semmi sem sikerült. Ezt bizonyítja, hogy közel fél óra tiszta játékidő után sem sikerült két gólnál többet lőnünk a nagyváradiaknak. Ezzel a teljesítménnyel csak a román kapust tettük naggyá, de a győzelmet nem sikerült kiharcolni.

 

Legrand Szentesi VK - V.K Spartak Subotica 10 : 5 (2:1, 4:2, 1:1, 3:1)

 

 

 

Ha már az elfelejtésnél tartunk, akkor igen csak gyorsan elfelejtették (vagy sem) a délelőtti blokkot a fiúk és igaz az utolsó mérkőzésre maradt a tornagyőzelem kiharcolása, de ez nem nyomasztotta őket. Magabiztos győzelemmel megnyerték a Legrand Kupát.

 

Az eredményhirdetés előtt egy kedves gesztusnak lehettünk tanúi, amikor is a török vízilabdások edzőjüknek a képen látható transzparenst tartva megköszönték az edzői munkát, amely olyan sikereket hozott a csapatnak, hogy az, az Euro-ligában indulhat.

 

Kedves GULYÁS ZOLTÁN Mindig emlékezni fogunk arra,amit a klubbunkért

es a torök vízilabdázásért tettél.                                       Hálásan köszönjük!

 

 A torna végeredménye

 

1. Legrand Szentesi VK

A díjakat Károlyi László a Legrand RT. cégvezetője adta át

 

2. Galatasaray (Törökország)

 

3. Szolnoki VSC

 4. VK Novi Sad (Szerb-Montenegró)

5. C.S.M. Oradea (Románia)

6. Spartak Subotica (Szerb-Montenegró)

 

Gólkirály: Georgescu Ramiro C.S.M. Oradea (Románia)

 

Legjobb szentesi játékos: Józsa Tibor (Soós László-díj)

 

Legjobb edző: Lukács Dénes Szolnoki VSC (Mikó József-díj)

 

 Kupa győztes a Legrand Szentesi VK

Legrand Szentesi VK

 

Szentes, 2004. 09. 19.

 

.