Úgy nézett ki, mint egy habostorta

Jó vicc ???????????????

 

 

Vasárnap (2004. szeptember 12.) a hajnali órákban ismeretlenek mosogatószert öntöttek a Kossuth téren található szökőkútba. A működés során helyenként 50 cm-es hab gomolygott a víz felszínén. Mivel a szökőkútban élőlények nincsenek, ezért azokat nem veszélyeztették, de a hab a túlfolyó és víztároló medencén keresztül beszivárgott a gépházba, ahol az elektromos elosztószekrényt is elárasztotta.

 

 

 

Vasárnap reggel amint észrevették a habostorta kinézetű szökőkutat azonnal hívták a karbantartókat, akik leállították a szökőkutat. Elmondták, hogy ilyennel még nem találkoztak, de volt már más, ami miatt már többször le kellett engedni a kút 50.000 liternyi vizét.

 

 

Volt amikor barna festéket öntöttek bele, de nap mint nap fűcsomókat halásznak ki a munkások a medencéből. Eddig csak olyan esetek voltak a kirívóak, amikor valakik kárászt vagy éppen törpeharcsát dobtak bele, amelyek nem sokáig bírták a szökőkúti életet.

 

 

 

Egy gyors szemrevételezés során megtaláltuk azt a neilon szatyrot, amelybe az ismeretlen tettesek SunLight mosogatószert öntöttek kb. 5 literrel. Az elmúlt hetekben ezt a kiszerelést akciósan vásárolhatják meg az egyik szegedi hipermárketben. Igaz ez a szer kézkímélő hatású, csakhogy nem fékezett habzású.

Akik kitervelték az esetet igencsak felkészültek, mert tudták, hogy a habfürdő amely szintén hasonló habzási tulajdonsággal rendelkezik a hidegvízben nem habzik fel annyira, mint a mosogatószer.

Szentes, 2004. 09. 12.

.