8. Szentes - Csongrád "g"-ÁT FUTÁS

 

Már nyolcadik esztendeje rendezik meg Szentes és Csongrád között a gátfutóversenyt. Minden páros esztendőben Szentesről futnak Csongrádra, majd a következő esztendőben, viszont a Tisza túlpartjáról, Csongrádról Szentesre.

 

Az idén is teljes távon (15 km) futhattak az indulók, de volt egy rövidebb táv, ami a Tisza-hídtól startolt. Ez a féltáv kb. 7 km-rel volt a cél előtt. Az indítást követően 20 perccel rajtoltak a féltávosok, így közel egyidőben érkeztek a célba a teljes táv futói és a féltávosok, de kezdjük az elején.

2004. szeptember 11-én délelőtt 9 órától gyülekeztek a futóversenyben résztvevők és adták le nevezéseiket. Öt megye 15 településéről érkeztek versenyzők a legidősebb versenyző Bődi Zsuzsa 1934-ben született a legfiatalabb versenyző Lovas Norbert 1992-ben született.

A teljes távra 81-en neveztek, míg a fétávosok 42-en voltak. Az abszolút helyezéseken kívül nyolc korcsoportban küzdöttek az indulók.

 

 

Elérkezett a start pillanata, amikor is Szirbik Imre polgármester sütötte el a képzeletbeli startpisztolyt és a nyolcvanegy induló nekivágott a 15 km-es távnak.

 

 

 

Először a Kurca parton végig futva kiérkeztek a Csongrádi útra, ahol a kerékpárúton futottak egészen a tiszai strandi feljáróig. Itt pedig elkezdődött az igazi gát futás.

 

 

 

Az elsőnek volt a legjobb dolga, mert neki nem porolt senki az orra alá, de a többieknek, a sorban a vége felé már a porral is küszködniük kellett, de az a "szépsége" a gátfutásnak.

 

 

 

A Tisza hidat elérve és azon átfutva a csongrádi oldali gáton folytatták útjukat a célig, ami idén nem a főtéren volt, hanem a rendőrség mellett, amelynek a megközelítése sokkal egyszerűbb a gátról.

 

 

 

 

 

 

A célban:

 

 

A teljes táv abszolút első helyezettje Nagy Sándor lett  48 perc 34 mp-el, második Szalóki Róbert 50 perc 14 mp-el, harmadik Polyák Csaba 52 perc 2 mp-el.

 

 

 

 

 

A nők között első Balázs Ágnes 1 óra 3 perc 14 mp-el, 2. Csizovszki Adrienn 1 óra 9 perc 22 mp-el, harmadik Fekete Árpádné 1 óra 11 perc 34 mp-le.

 

 

 

Tanet Kft. különdíját a hosszútávon a legjobb eredményt elérő  csongrádi férfi és nő kapta ami fejenként egy 3 hónapos korlátlan szélessávú internet elérés teljes kiépítéssel. A csongrádi ügyfeleink viszonylag magas száma miatt aggódtak, hogy hogyan oldják meg a díjazást, a különdíj nyertese már ügyfele a Tanet-nek,de szerencsére Bója István Gábor és Móricz Krisztina eddig még nem szerepelt az ügyfélkörükben, és most megajándékozták őket 1-1 modemmel és októbertől év végéig ingyenes, korlátlan szélessávú Internet eléréssel.

 

 A teljes eredménylistát itt tekinthetik meg!

 

 

 

Szentes, 2004. 09. 13.

 

 

.