Szentesen az ihm szervezésében    

 

 

Az Informatikai Minisztérium eMagyarország-napot rendezett Szentesen, az Ifjúsági Házban 2004. szeptember 30.-án.

 

 

 

Ezen a napon nem csak ingyenesen lehetett internetezni, hanem a fiatalok megismerkedtek a digitális világ újdonságaival. Számos iskolai osztály látogatott az IH-ba, ahol nemcsak a mára már elérhető közelségbe kerülő internetezési lehetőség csábította a fiatalokat, hanem filmvetítésen megnézhették a Terminátor és a Mátrix filmek legújabb darabjait, amely lehet, hogy sci-fi-nek hat, de az informatika fejlődésének világát és ütemét tekintve nem is olyan távoli jövő.

 

 

 

Ezen a napon bemutatkozott a "kis alma" (Apple) legerősebb és legszebb darabja, amelyről kiderült, hogy a fejlesztésekben magyar fiatalok is részt vettek.

 

Szűcs Lajos alpolgármester és Jambrik Mihály államtitkár

 

A találkozó nemcsak a fiataloknak, hanem a szakembereknek is szólt, amikor is Jambrik Mihály, a tárca közigazgatási államtitkára az IHM kiemelt programjairól tartott előadást.

 

 

 

A kiemelt programok között a közigazgatásban az elektronikus önkormányzatok létrehozása a cél, ahol megemlítette, hogy Szentes igen csak az elsők között áll, az Ön Hivatala interaktív ügyfélszolgálati honlapjával, amelyet referencia értékűnek tart a minisztérium.

 

 

Az előadás számos olyan statisztikát láthattunk, amely jól tükrözte az informatikai fejlődést hazánkban. Jelen pillanatban a háztartások 33%-ában találhatunk számítógépet, de a világhálóra való felcsatlakozást a munkahelyi internetezés vezeti.

 

 

Az eNap mindenesetre a fiataloknak szólt. Az internet adta lehetőséget mindenki kipróbálhatta, és minden jó, ha a vége jó, így egy fergeteges bulival zárult a szentesi program.

 

 

 

 

 

Szentes, 2004. 10. 04.

 

.