A Kodály módszert tanulmányozták

 

 

A Kiss Bálint Református Általános Iskolába a Comenius program keretében külföldi tanárok érkeztek szakmai tovább képzésre. A német, román, svéd, és francia pedagógusok a nyelvoktatás mellett a magyar zenei oktatásnak egyik specialitását a Kodály módszert tanulták és tanulmányozták. E célból ellátogattak óvodai csoportokba, alapfokú-művészeti-, általános és középiskolai osztályokba, hogy ezt a külföldön is híres oktatási módszert elsajátítsák.

 

 

 

A Comenius akció az oktatás első, érettségiig terjedő szakaszára összpontosít. Célja, hogy hozzájáruljon a közoktatás minőségének fejlődéséhez, erősítse annak európai dimenzióját, illetve segítse a nyelvtanulást. Kiemelten támogat néhány fontos általános célkitűzést, mint pl. a multikulturális környezetben történő tanulást, amely az európai állampolgárság sarokköve, a hátrányos helyzetű csoportok támogatását vagy az iskolai leszakadás elleni harcot.

 

 

 

A Szentesre látogató pedagógusok a számos napi programjuk közepette találkoztak a város vezetőivel, és megtekintették a város nevezetességeit.

 

 

 

Az egy hetes kurzus végén búcsú vacsorával kedveskedtek a házigazdák.

 

 

 

A vacsora előtti pillanatokban mindenki megajándékozott mindenkit, és ezek után egy igazi magyar specialitás került a tányérokba. Sokak csak úgy emlegetik, hogy ungarische gulas, ami nem más mint marha pörkölt.

 

 

Szentes, 2004. 10. 04.

.