Felrobbanható siker a csatornaépítésen

Már csak Szergejt keresik!

 

 

A szentesi csatornázási munkálatok során a Koszta József Múzeum munkatársai figyelik a markolók munkáját, és amint gyanús jeleket találnak azonnal ásóra kapnak, és felderítik, azaz feltárják az érintett területet. Így történt ez 2004. szeptember 22-én déli órákban a Boros Sámuel - Szalai u. sarkon, amikor emberi csontokat és cserepeket fordított ki a föld mélyéből a markológép kanala.

A múzeum munkatársai rögtön el is kezdtek ásni, és marok számra szedték ki a "kincseket". Két zsákba gyűjtötték a tárgyakat (egyikbe a cserepeket, másikba a csontokat), amikor az ásatást végző fiatalok egyike talált egy tojás alakú vasdarabot, megtisztította és a többiektől megkérdezte, hogy ...

 

 ... EZT MOST HOVA TEGYEM?

 

 

 

Erre odafigyelt mindenki és kikerekedett szemmel vették tudomásul, hogy a fiatalember egy kézigránátot tart a kezében. Ekkor hátulról valaki odakiáltott: LE NE TEDD! FÖLROBBAN!

Azért a fiatal mégsem állhatott napestig ilyen pozícióban, ezért egy szabad területre óvatosan letette a rozsdás gránátot, és értesítették a rendőrséget.

A rendőrök azonnal hívták a tűzszerészeket és röpke három óra múlva meg is érkeztek a fővárosból. A szakértők megállapították, hogy egy II. világháborús F-1 mintájú tárolócsavaros orosz kézigránát került elő.

 

 

 

A tűzszerészek a helyszínről elszállították a gránátot, amit nem kellett sokáig a raktérben tartaniuk, mert a szomszédos honvédségi területen,  a lődombok szomszédságában megsemmisítették.

A tűzszerészek elmondták, hogy valószínűleg orosz katonai sírt is rejthet itt a föld, tehát már csak Szergejt kell megtalálni a régészeknek, a gránátja már előkerült.

Szentes, 2004. 09. 22.

.