Amatőr világbajnok lett Bertók Robi!

 

 

Szeptember 13-18. között Baselba került megrendezésre az IAKSA (International Amateur Kickboxing Sport Association) és WKA (World Kickboxing Association) Világszövetségek közös Világbajnoksága.

Ilyen és ekkora eseményre még nem volt példa a kickbox sportágban, 63 országból 2760 versenyző gyűlt össze, hogy megmérettesse magát. Még a veteránoknál is 32 versenyző indult.

 

 

 

Hazánkat az IAKSA hazai képviselőjének, a szegedi Full-contact Sport SE vezetőjének Kiss Emilnek köszönhetően 6 versenyző és 1 bíró képviselte. A keddi megnyitó után 2 csarnokban 10 páston és 4 ringben megkezdődtek a küzdelmek. Az első napon 60kg full-contactban a szentesi Kinizsi TE versenyzője Bertók Róbert volt válogatott ökölvívó küzdött egy osztrák fiú ellen, akire kétszer is rá kellett számolni, és a 3. menetben feladta a további küzdelmet. Másnap orosz ellenfele felett győzedelmeskedett, ezzel döntőbe került. Light-contactban is a kötelek közé lépett Robi és először az amerikai Smith Bobby ellen, majd a török Yalcin Yusaf ellen bizonyult jobbnak. Így már csak a döntő volt hátra.

 

 

 

A döntőben full-contactban a német Daute Michael se tudta megállítani és 3:0 arányban győzött, ezzel megszületett az első magyar aranyérem. Másnap következet Robi számára a light-contact döntő, amit a német Guido Rödel ellen vívott, akit 3:0 pontozással biztosan vert. A mérkőzést követően a magyar versenyző nem győzte fogadni a gratulációkat. Még a német csapat vezetőedzője Harald Rögner, aki többször járt már Szegeden is gratulált és magyarul csak annyit mondott - Nagyon kiváló. A szentesi versenyző a második aranyérmét vehette át.

Szentes, 2004. 09. 23.

.