Európai Autómentes Nap - szept. 22.

 

2004. szeptember 22-én Európa-szerte - így Magyarországon is - ismét Európai Autómentes Napot rendeznek. Eddig több mint 40 magyar önkormányzat (városok/fővárosi kerületek) jelezte részvételi szándékát. Az Autómentes Nap felhívja a figyelmet a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti problémákra (levegőszennyezés, zaj, forgalmi zsúfoltság, balesetveszély), amelyekkel a városokban nap mint nap találkozhat mindenki.

 

 

Szentes Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztálya értesíti az utazó közönséget, hogy kapcsolódva a nemzetközi gépjármű nélküli közlekedési nap eseményeihez Európai Autómentes Nap rendezvényt tartanak 2004. szeptember 22- én szerdán.

Ezen a napon 06.00-18.00 óra között a Szentes, Kossuth Lajos utca József Attila utca és Somogyi Béla u. közötti szakaszán ideiglenes forgalomkorlátozás lép életbe. Ekkor az egészségügyi, készenléti- és mozgáskorlátozottak gépjárművei kivételével a lezárt útszakaszra gépjárművel behajtani tilos!

Javasolt terelőútvonal: József Attila u. – Új u. – Somogyi Béla u. – Klauzál u. –Jövendő u. – Horváth Mihály utca.

A Kossuth Lajos utcának a József Attila, Somogyi Béla utcák kereszteződéseinél ezen időre az elsőbbségi viszonyok nem változnak, azaz a Kossuth Lajos utcáról kanyarodó gépjárműnek lesz elsőbbsége.

Szentes, 2004. 09. 22.

.