Virágszínvonalas Szentes - 2004.

 

Önkormányzat az elmúlt években kiemelt figyelmet fordított a város meghatározó épületeinek felújítására, parkjainak, tereinek rekonstrukciójára. Nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a városképet meghatározó épületek ne csak funkciójukkal, hanem megjelenésükkel is impozánsak legyenek. A város vezetői továbbra is ezt a tendenciát kívánják folytatni a lakosság bevonásával. A városszépítő munkában nélkülözhetetlen szerepe van az emberi közösségnek. A helyhatóság ezt szeretné az idei évtől kezdődően nyilvánosan is elismerni.

 

A családiházas kategóriában indult és első helyezést kapott Patakiné Szabó Viktória munkában.

 

Ezért a város zöld programja keretében, akciót hirdettek egyének, munkahelyek és lakóközösségek számára, hogy Szentes ne csak a sport és a kultúra városa, hanem virágsziget is lehessen.

Nyilvános verseny keretében kívánták elismerni azoknak a munkáját, akik sokat tesznek környezetükért, virágos a portájuk, szép az előkertjük, a házuk tája, dísze környezetüknek. A díjakat különböző kategóriákban ítélték oda: egyéni kategória (családi házak), munkahelyi kategória (intézmények, vállalkozások), lakóközösségi kategória (tömbházas épületek)

Mindhárom kategóriában az első három helyezettet díjazzák, 50-30-10 ezer forint értékű kertészeti vásárlási utalvány formájában.

 

 

 

A 2004. augusztus 9-én megtartott díjkiosztón Csikai Miklósné, a zsűri elnöke elmondta, hogy szakmai szempontokra is figyeltek az értékeléskor, de a figyelem középpontjába mégis inkább az egyéni ötlet, a befektetett kétkezi munka, s az amatőr kertész adottságai kerültek.

 

 

 

 Családi házas kategória eredménye

 

 

I. Patakiné Szabó Viktória

 

 

II. Keller János,

 

                           

III. Szabóné Gál Eszter

 

Különdíj: Vincze Lászlóné, Csurgó Istvánné, Tolnai Péter. Ők a támogatók vásárlási utalványait kapták.

 

 Munkahelyi kategória

 

 

 

I. Hajléktalan Segítő Központ

 

 

 

 

 

II. Damjanich Utcai Óvoda,

III. Cs. M-i Nyugdíjbiztosító Kirendeltség.

 

 

 

 

Különdíj:  Koszta József Ált. Iskola, akiknek egy fűnyíró a jutalma, és a

Grf. Széchenyi István Általános Iskola, ahol a szponzor kiépíti az automata öntözést

 

 Tömbházas kategória

Különdíj: Vass Györgyné.

 

 Oklevelet kaptak

Böszörményi Anikó, Deák Ferenc, Giláné Oroszi Edit, Ollai Istvánné, D. Szabó Istvánné, Ollai Imréné, Traj László, Bartucz Józsefné, Tóth Sándor, Vajda Mihályné, Tóth Jánosné, Gálfi Lászlóné, Deák Ferenc Általános Iskola, Liget Étterem.

 

A családiházas kategóriában indult különdíjas Tolnai Péter munkában.

 

Szentes, 2004. 08. 11.

 

.