A jövő teniszezői

 

 

 

Tizenhét egyesület 60 sportolója hat versenyszámban indult augusztus utolsó hétvégéjén a Szentesi Tenisz Klub országos rendezvényén. Szeged, Budapest és Keszthely után a ligeti pályán rendezték meg a Nike Junior Tour országos korosztályos bajnokságát.

 

 

 

A Magyar Tenisz Szövetség kivételes versenyt ítélt oda megrendezésre a szentesi klubnak, melyet eddig errefelé még nem rendeztek - mesélte Mészáros Zoltán klubelnök. A szövetség a klub eddigi munkáját, eredményeit, jövőbeni elképzeléseinket támogatta ezzel a döntéssel. A tehetségkutató korosztályos verseny a világ minden országában megrendezésre kerül.

Korosztályukban az ország legjobbjai jöttek el Szentesre. Az időjárás miatt az első nap rosszul indult, szerencse, hogy van fedett pálya, ott sikerült elindítani a versenyt. A második nap már csodálatos napsütésben versenyeztek a fiatalok. Szép eredmények születtek, és a szentesiek a legjobbaktól sokat tanultak, sok mindent el tudtak lesni.

 

 

 

Nagyon fontos, hogy minél több versenyen részt tudjanak venni a fiatalok, a rangos sportesemény ezt is szolgálta. A Nike sportszergyártó mellett a PlayStation is hozott egy számítógépes játékot, melyen a gyerekek neves teniszezők bőrébe bújva játszhattak. Bajnokságot írtak ki a konzoljátékra is. Adogató gyorsasági versenyt is rendeztek ezen a hétvégén. Itt lehetett lemérni, hogy egy világelső, aki 200-220 km/órás sebességgel adogat, milyen gyors. Itt a leggyorsabb adogatás is 150 km/óra volt a férfiak esetében, lányoknál 130-140. Ezzel szemben a nagyok 200-al adogatnak. Venus Williams 205-210-el. Ez is érdekesség volt, színesítette a rendezvényt.

 

 

 

A szentesi versenyzők eredményei: Leányoknál a 10. éves korosztályban Kanász N. Emma második, Domján Flóra harmadik helyezést ért el. A fiúknál (szintén a 10. évesek korosztályában) Árgyellán Dávid harmadik lett. L 12: Sléger Kata 3. helyen végzett.

Szabó Dávid (F12), Szentesi Dávid (F14) és Kanász N. Anna (L14) a legjobb nyolc között pontszerző lett.

És akik nélkül a verseny nem jöhetett volna létre: Új Barázda Vadásztársaság, Szabó János, Coca-Cola, Borsodi Sörgyár, Nike, Babolat, Head, Tretorn, Beleon és Társa Kft.

 

 

Szentes, 2004. 09. 03.

.