Toncsi egyedül vág neki Athénnak!

 

Szentesről három kerékpáros csapat indul ill. indult Athénba. Az első társaság (St. Jupát SE) már lassan a horvát tengerparton jár, Cseuz László július 30-án vág neki a távnak, de a harmadik "csapat"-ról viszont keveset tudunk, de túrájuk során ők akarják megtenni a legnagyobb távolságot.

Igaz, hogy csapatról beszélünk, mert eredetileg két fiatalember vágott volna neki a túrának, de az indulás előtti napokban Baranyi Antal társa meggondolta magát. Kérdéses volt, hogy Toncsi ilyen körülmények között is nekivág-e a megközelítőleg 7500 km-es távnak.

 

 

2004. július 26. hétfő hajnali 4 óra. (Luther tér)

A fenti időpont volt kitűzve indulásnak, és többen várakoztak ezen a korai időpontban a téren, hogy vajon Toncsi neki vág-e egyedül Athénnak? A szülők próbálták jobb belátásra bírni fiukat, de ő hajthatatlan volt, mert közel egy esztendeje készül erre az útra. Az, hogy most egyedül megy semmit nem jelent, mert a kerékpározásnál mindenkinek le kell tekernie a távot. Igaz előny is, ha többen mennek, de van hátránya is.

 

A Baranyi Antalról már hallhattunk, amikor három fiú körbe kerülte kishazánkat, ő volt a trió egyik tagja. Azóta már több ezer kilométert tett meg két keréken, és tudatosan készült a nagy útra. Napi adagként közel 200 km-eket kíván tekerni naponta, és így 17-18 nap alatt érkezik meg Athénba.

Hasonló útvonalon fog a fiatalember is elérkezni Athénba, mint a többiek, de a hazafelé utat toldja meg pár ezer kilométerrel. Az athéni látogatás után Tóni visszatér Olaszországba azt keresztül tekeri, hogy kompon eljusson Szicíliára. A sziget partja mentén körbekerüli azt, és irány haza egy kis ausztriai kitérővel.

Tóni elmondta, hogy nagyon számít arra, hogy úgy mint amikor körbekerülték Magyarországot számos biztató SMS üzenetet kap mobiltelefonjára. Akkor Kanadából, Németországból és Svédországból kaptak üzeneteket, ami akkora lendületet adott nekik, hogy megdöntötték az egy nap alatt letekert legnagyobb túratávot (376 km).

 

Tóni az alábbi SMS-számon fogadja

az üzeneteket:
+36-30/519-4846


 

Baranyi Toncsi hangos útismertetőjét ITT hallgathatják meg!

 

Baranyi Antal a Four Diamonds sportegyesület és az Api Kerékpár Centrum (Hódmezővásárhely) támogatásával, valamint Zsemberi János bútorasztalos, Vida-Szűcs Kft., Capri Büfé, Varga Lajos gyógymasszőr, Joker Kerékpár Szaküzlet, Csendes Zoltán, Nagy Henrik segítségével vághat neki a nagy útnak.

Szentes, 2004. 07. 28.

.