Öten az ötkarikára

St. Jupát Sportegyesület öt tagja Athénba készül

 

A St. Jupát Sportegyesület öt tagja (Valkai Zsolt, Csendes Zoltán, Vincze Mihály, Dömsödi Gábor, Fabulya Pál) 2004. július 24-én indul az eddigi legnagyobb túrájára, Görögországba az Athéni Olimpiára.

 

 

A túra részleteiről Valkai Zsolt hangos beszámolóját
ITT hallgathatják meg!

 

A túra részleteiről Valkai Zsoltot a sportegyesület vezetőjét kérdeztük.

- Hogyan jött az ötlet, hogy a 2004-es nyáron az Olimpiára (Athénba) induljatok túrázni.

- A túrára induló fiatalok évek óta azt hallják, hogy Cseuz László elteker az olimpiákra. Maga a cél és a sportteljesítmény nemes és példaértékű.  Két évvel ezelőtt született az ötlet, hogy a 2004 Olimpia elérhető távolságban lesz, és hogy erre az olimpiára mi is eltekerünk.

 

 

 

- Ha jól tudom, hazánkat Barcsnál hagyjátok el, de azután merre visz az utatok?

- Az útvonalat úgy állítottuk össze, hogy ez egy körút lesz. Barcsnál lépünk ki a határon, és azután mielőbb leszeretnénk jutni a horvát tengerpartra, itt 500 km-t tekerünk Dubrovnikig, majd komppal átmegyünk Olaszországba, Bariba. Ezután Brindiziből újra kompozunk Korfu szigetére, amelyet körbe kívánunk tekerni, majd egy rövid kompút után a görög szerpentíneken átjutva indulunk Athénba. Itt három napot töltünk el, majd Bulgárián át, a volt Jugoszlávián keresztül térünk haza.

 

 

 

- Technikai felkészültségetek igen komoly. Mit kell ezen értenünk?

- A támogatók jóvoltából, minden kerékpár egy speciális gumit (külső) kapott amely még a rajzszöget is állja, mert egy vastag hab réteg védi a belsőt az esetleges sérülésektől. Mivel vadkempingben hajtjuk álomra a fejünket, azért víztisztító berendezést is viszünk magunkkal, és mindegyik kerékpár rendelkezik digitális km órával, valamint mérni fogjuk a szintemelkedésünket. A kerékpárok és azok csomagtartói meg lettek erősítve, hogy a nagy terheket jól bírják.

 

 

Napelemes akkumulátor töltő.                             Emelkedés mérő, és digitális iránytű.

 

- Naponta milyen távolságokat tekertek?

- Az útiterv alapján ezt az öt hetes és megközelítőleg 4000 km-es túrát napi 120 km-enként fogjuk megtenni. Relatív kevés km-t teszünk naponta, de utunk alatt több idegenforgalmi látványosságot kívánunk megtekinteni. Számunkra ez az út nem egy sportteljesítmény, hanem ez egy nyári kirándulás lesz.

 

 

 A térképre kattintva az kinagyítható!

 

- Mikor indultok és a túra során hallunk-e rólatok?

- 2004. július 24-én, szombaton a Dózsa háztól indulunk reggel 6 órakor. Hazaérkezni viszont 2004. augusztus 29-én 17 órakor fogunk Szentesre. Útközben SMS-kapcsolatot tartunk a családtagokkal, és SMS-ben szeretnénk egyéb információkat szolgáltatni a Szentesi Mozaiknak, valamint, ha lehetőségünk van internet közelébe kerülnünk, akkor képeket is küldünk az újság számára. A kapcsolattartásban kiemelném, hogy minden este egy olyam számsort fogunk elküldeni, amelynek a kódolását megadjuk, és ezek a számos tartalmazzák a napi megtett km-t, a szintkülönbség emelkedést, a hőmérsékletet és stb. Előzetesen egyeztettük, hogy Mozaikon a túra ideje alatt folyamatosan nyomon tudják követni a hozzátartozók, hogy merre is járunk.

 

- Ha valaki üzenni kíván nektek, akkor hogyan tudjátok fogadni az üzenetet?

Mint már említettem SMS-en keresztül tartjuk a kapcsolatot a családtagokkal és a Szentesi Mozaikkal, és erre a számra várjuk bárki üzenetét.

 

Ez az SMS-szám, amely a túra indulásától él:

+36-20/427-0162.

 

St. Jupát SE. Szentes-Athén-Szentes kerékpártúra támogatói:

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA, Farkas Sándor országgyűlési képviselő, AGROTEAM 97. BT., GUMIABRONCS ’96 KFT. ,
TERMOKER-SZENTES KFT., VAUDE, RÁDIÓ SZENTES, ITV Szentes, BELEON ÉS TÁRSA KFT., BIOCHIPP KFT.,
MetalCom-R Távközléstechnikai Kft., SZENTESI HITELSZÖVETKEZET, TERMICON Rt., HERBA MIX KFT.
CSALÁD

Szentes, 2004. 07. 22.

.