Komolyzenei koncert a szabadtéri színpadon

 

2004. július 3-án rendezte meg második színházi estjét a „Tükör” Szentes Kulturális Életéért Alapítvány a Városháza udvarán. Ezen az estén a Szegedi Tudományegyetem Konzervatóriumának végzős hallgatói (Majtényi Eszter, Tóth Zsuzsanna, Kocsis Krisztina, Békefi Laura, Kiss János, Szarvady Barbara, Brezovai Zsuzsanna, Roma Tamás, Csökmei Margit) adtak koncertet.

 

 

Az olvasók megszokták, hogy minden egyes beszámoló mellé készítünk egy-egy fotót, ami vizuálisan is az olvasók elé tárja a rendezvényt. Most ez másképp történt, de erről később.

A komolyzene iránt rajongók már nagyon várták ezt az estét. Az elmúlt héten itt Mulatság volt a Bárka Színház előadásában és a következő héten pedig Jazz-est, de most Mozart, Debussy és Beethoven dallamok töltötték meg az akusztikailatlan hivatali udvart.

Mint ahogy azt már megszokhattuk, egy ilyen komoly zenei repertoárt felvonultató koncertet még jobban színesít egy minden részletre kiterjedő konferansz. Ezen az estén Majtényi András vállalta ezt a szerepet.

Az előadás végén a közönségben kialakult, hogy a fellépő fiatalok is a mai fiatalok, tehát az „Ezek a mai fiatalok” kicsit pejoratív részére rácáfoltak a fellépő művészpalánták, mert ezek a mai fiatalok is érzékenyek és fogékonyak a szép zenei dallamokra.

 

És, hogy miért nincs fotó? Ennek a magyarázata nagyon egyszerű! Nem tudtunk bemenni a Városháza udvarára. Ebben csak az a baj, hogy minden közintézménynek, van tűzrendészeti szabályzata, ahol elő van írva, hogy melyek a távozásra (menekülésre) szolgáló kijáratok, és azokat még az előadás ideje alatt is nyitva kell tartani. Az elmúlt héten Szebeni Zoltán a nyári színház szervezője közölte, hogy a hátsó kapun tud mindenki távozni, vagy a későn érkezők ott tudják megközelíteni a nézőteret. Ezen a héten másként volt, mert igaz kis ráhagyással várták a későn érkezőket, csak utána minden ajtót bezártak, tehát se ki, se be. Így egy másik rendezvényről odaérkezve nem tudtunk bejutni az épületbe (nem csak mi, de két néző is kint rekedt). Sajnáljuk az esetet, és azért adtuk közre, hogy a következőkben ilyen ne forduljon elő és zavartalanul végződjön a következő három nyári színházi előadás.

Szentes, 2004. 07. 05.

.