Jazz-est a Szentesi Szabadtéri Színpadon

 

 

 

A  "Tükör" Szentes Kulturális Életéért Alapítvány  eddig két előadását bonyolította le az öt nyári szabadtéri rendezvényéből, melyeket a Városháza udvara ad otthont. A soron következő immáron harmadik színházi est során 2004. július 10-én a műsorkínálat ezúttal a jazzkedvelőknek kedvezettet.

 

   

 

Este 8-kor a Plazmapress nevezetű szentesi zenekar lépett elsőként a színpadra.

A szentesi zenei palettán a Plazmapress egyedülálló mert a "klasszikus" dzsessznél könnyedebb, úgynevezett pop-jazz zenét játszanak. Ezen az estén könnyed, de mégis fajsúlyos, jól eltalált imprókkal dúsított instrumentális muzsikát hallhattunk tőlük.

 

A Plazmapress műsorából részletet ITT hallgathatnak meg!

 

 

 

Őket 10 órakor Gergely Gyula szóló akusztikus gitár előadása váltotta.

 

 

 

Tíz órakor pedig a Matthew Mitchell Trió (Matthew Mitchell, Kertész Ákos, Resch Béla) kezdte meg koncertjét.

Ennek a koncertnek a különlegessége a vibrafonos Szaniszló Richárd bemutatkozása volt.

A fiatal tanár-művész 2000-ben szerezte diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola szegedi ütőhangszeres tagozatán. 2002 őszén a Magyar Jazz Szövetség zeneszerzői versenyén negyedik helyezést ért el. 2003 őszén az amerikai Nashville-ben megrendezett zeneszerző versenyen „Sophia” című szerzeményével a középdöntőig jutott.

A koncerten ízelítőt is hallhattunk a hamarosan elkészülő Matthew Mitchell Trió CD lemezről, amelynek stúdiófelvétele már elkészült, és már csak a keverési és mastering munkák vannak hátra.

 

Szentes, 2004. 07. 13.

.