Drámaisok a nyári színpadon

 

A  "Tükör" Szentes Kulturális Életéért Alapítvány a negyedik szabadtéri színházi estjének keretében a Horváth Mihály Gimnázium volt- és jelenlegi drámatagozatos diákjai léptek fel.

Az időjárás is kegyeibe fogadta a drámaisokat, mert hiába fenyegetett minden időjós üdítő záporral, csillagos égbolt alatt mutatták be darabjaikat 2004. július 17.-én a Városháza udvarán.

 

 

 

A kínálatban színielőadás, zene és felolvasás szerepelt - mindenki örömére.

A szentesi Horváth Mihály Gimnázium évek óta részt vesz Kapolcson a Művészetek Völgye névre keresztelt és művészeti zarándokhelynek tekintett fesztiválon. Az elmúlt évben nagy sikert aratott ezen a fesztiválon a Szó, szó, szó című darab, melyet elsőként tekinthettünk meg a drámai esten. A produkcióban főleg szavakkal játszanak, játékosan kikacsintva a nézőkre.

 

 

Az este zenei repertoárját Firbás Melinda és Ruzsik Kata énekelte, akiket zongorán Majtényi András kísért.

 

 

 

Cserna-Szabó András író novelláját gitár kíséretében Perjés Gáborné olvasta fel. A tanárnő által átadott szöveg időnként szórakoztató, időnként kissé véres volt.

 

 

 

A Csongorka és Tündike című modern átdolgozás következett ezután a színpadon. A darab párkapcsolati témákat elevenít fel, amelyek egy tizenévest foglalkoztatnak. A darabot Szurmik Zoltán drámatanár rendezte.

 

 

 

Befejezésként Fesztbaum Béla mondott prózát, verset, játszott zongorán és gitáron.

Szentes, 2004. 07. 20.

.