Omlásveszély elhárítás!

 

A Társalgóban olvastuk, hogy úgymond fennforgás volt a Tiszti Klubnál. Ennek jártunk utána.

 

 

Hétfő reggelre az Ady Endre utcán található, (mindenki számára csak Tiszti Klubnak nevezett) épületről egy nagyobb vakolatdarab hullott alá a járdára - mondta Túri Andrea a Hegedűs László Helyőrségi Klub vezetője. Ennek tényét a rendőrség vette észre a kora reggeli órákban, és azonnal jelentették a honvédségnek. Ők nem tétlenkedve szóltak a tűzoltóknak, hogy a balesetveszély elhárítása érdekében vizsgálják meg az épület homlokzatát, és ami le akar jönni azt verjék le.

 

                 

 

A teljes homlokzat átvizsgálásának idejére lezárták az Ady Endre utca ezen szakaszát és létrára pattantak a lánglovagok és harkályokat megszégyenítő mozdulatokkal nekiláttak a teljes homlokzati átvizsgálásnak. Ezalatt az illetékes hatóságokat értesítették és kedden statikailag is átvizsgálták az épülete.

A vizsgálat megállapította, hogy statikai elváltozás nincs az épületen, tehát nem kell életveszélyesé nyilvánítani, jelen esetben elég egy homlokzati rekonstrukció. Ennek érdekében már elkezdődtek a tárgyalások honvédségi szinten, de tudjuk "Isten malmai lassan őrölnek".

 

 

Az intézmény vezetőjétől megkérdeztük, hogy mi vezetett ahhoz, hogy ilyen helyzetbe kerüljön ez a patinás épület. Túri Andrea elmondta, hogy évek sokasága alatt elég romossá vált az épület esőcsatornája. Ezt az elmúlt esztendőben felújították, de az addigi megázások révén elég vizesek lettek a falak. Mára ez a vizesség kezd megszűnni, és a falban lévő víz hőtágulása (fagy után jött a nyár) okozta, hogy a falak megváltak a vakolattól. Jelen pillanatban arra van lehetőségük, hogy kordonnal elzárják az érintett területet a balesetveszély elkerülése érdekében, ezek után készülhet el a felújítás részletes terve, amelyre az illetékes hatóságoknak rá kell bólintani és csak utána jöhetnek a mesterek, akik újjá varázsolják a Tisztit.

Szentes, 2004. 07. 01.

 

.