2004. JÚNIUS                              

  

01-02.

17.30 órakor

Elvarázsolt kastély

 

 

színes amerikai horror-vígjáték, 99 perc

Rendezte: Rob Minkoff   Főszereplő: Eddie Murphy, Jennifer Tilly

 

A ködbe és rejtélybe burkolózó kastély valaha New Orleans legtehetősebb famíliának otthont adó fenséges palota volt. Mára azonban ijesztő, düledező, egy XIX. századi szerelmes úriember és 999 szellem lakhelyéül szolgáló házzá változott, amelyben fergeteges és hajmeresztő csata folyik a "háziúr" szerepéért.


01-02.

20.00 órakor

A passió

 

 

színes feliratos amerikai-olasz dráma, 120 perc

Rendezte: Mel Gibson   Főszereplő: James Caviezel, Maia Morgenstern

 

A passió című film Názáreti Jézus életének utolsó tizenkét óráját jeleníti meg. A film nyitójelenete az Olajfák hegyének lábánál, a Gecsemáné-kertben játszódik, ahová Jézus elvonul az Utolsó Vacsora után imádkozni. Jézus ellenáll a Sátán kísértésének. Iskarióti Júdás árulása miatt Jézust elfogják és visszaviszik Jeruzsálem város falain belülre, ahol a farizeusok istenkáromlás vádjával szembesítik és tárgyalása halálos ítélettel végződik.


03-06.

17.30 órakor

Némó nyomában

 

 

színes magyarul beszélő amerikai animációs film, 100 perc

Rendezte: Andrew Stanton

 

Az élet a Nagy Zátony környékén tele van veszélyekkel. Jól tudja ezt Pizsi, a kis bohóchal, s erre próbálja megtanítani egyetlen fiát, Némót is. Ám az ifjonc - ahogy az már lenni szokott - tele van kalandvággyal, és amikor eljön az idő, el kell hagynia otthonát, és elindulni az iskolába. Pizsi idegesen kíséri őt, és szorongva figyeli minden mozdulatát.


07-09.

17.30 órakor

Gothika

 

 

színes feliratos amerikai horror, 95 perc

Rendezte: Mathieu Kassovitz   Főszereplő: Halle Berry, Penélope Cruz

 

Egy szigorúan őrzött női börtön sokaknak félelmetes intézmény. Miranda Grey (Halle Berry) számára azonban izgalmas szakmai kihívás: egy pszichológus szinte minden kórós lelki elváltozással találkozhat itt. Egyik legérdekesebb páciense Chloe (Penélope Cruz), aki azt állítja, a bűnöket, melyekkel őt vádolják, a sátán követte el.


03-09.

20.00 órakor

Horrorra akadva 3

 

 

színes feliratos amerikai horror paródia, 84 perc

Rendezte: David Zucker   Főszereplő: Pamela Anderson, Anna Faris

 

Az egész akkor kezdődik, amikor a híreket fáradhatatlanul kutató riporter, Cindy Campbell (Anna Faris) egy nagyszabású televíziós műsor kellős közepén egy keménynek tűnő sztori nyomába ered. Rövidesen egy, az egész bolygót fenyegető, szörnyűséges támadás-sorozat bizonyítékaira bukkan, földön-kívüli megszállóktól gyilkolni képes videó-szalagokig, átejtés céljából készült gabona-köröktől "Az Egyetlen" által kinyilatkoztatott jóslatokig, baljós pillantású gyerekektől ambiciózus fehér rapperekig, sőt még Michael Jackson felvillanó megjelenése is ebbe a sorba tartozik.


10-13.

17.30 órakor

Montecarlo!

 

 

színes magyar játékfilm, 80 perc

Rendezte: Fischer Gábor   Főszereplő: Koltai Róbert, Mucsi Zoltán

 

Totális csőd, külváros, iskola. Tanárok. Három. Egy romantikus matektanár, egy realista francia-tanárnő és egy idealista igazgató. Mikor minden remény összedől, ráadásul a nyelvi labornak is annyi, Makkosi, a kiábrándító helyzetbe beletörődő pedagógus és Annamari, a csinos franciatanárnő, kissé kapatosan a szentendrei kaszinóban kötnek ki.


14-16.

17.30 órakor

Kontroll

 

 

színes magyar játékfilm, 102 perc

Rendezte: Antal Nimród   Főszereplő: Pindroch Csaba, Badár Sándor

 

A film a mese és a valóság speciális keveréke. Történet egy furcsa fiatalemberről, Bulcsúról, az ellenőr társakról egy rivális ellenőr csapatról, és mindarról, ami körülöttük van.


10-16.

20.00 órakor

Starsky és Hutch

 

 

színes magyarul beszélő amerikai akció-vígjáték, 101 perc

Rendezte: Todd Phillips   Főszereplő: Ben Stiller, Owen Wilson

 

Amikor David Starsky (Ben Stiller) szolgálatban van, nincs, ami megállítsa. Márpedig ő mindig szolgálatban van, mániákus makacssággal üldözi a bűnt és a bűnözőket. Társai nem is bírják a tempót: gyorsabban váltogatja a nyomozó-párjait, mint a sebességet imádott, tűzpiros Gran Torinójában. Így kerül mellé Ken Hutchinson (Owen Wilson), aki szintén nem volna rossz zsaru, csak túlságosan szereti a pénzt, túl laza és tojik mindenkire.


17-23.

17.30 órakor

Fék nélkül

 

 

színes magyarul beszélő francia akciófilm, 104 perc

Rendezte: Louis-Pascal Couvelaire   Főszereplő: Sagamore Stévenin, Peter Youngblood Hills

 

Michel Vaillant virtuóz pilóta, a versenypályák és ralik vitathatatlan bajnoka. Csapatával, a Vaillant-istállóval elért sikerei legalább annyi csodálót, mint ellenséget szereztek neki.

Ruth Wong, a rivális Leader-csapat vezetője mindent bevet, hogy tönkretegye a Vaillant-klánt és ezzel bosszút álljon apja, a hírneves Leader emlékéért. Le Mans 24 órás verseny, a rajtrácson egy kékszínű Vaillante No10, a kormánynál Michel.


17-23.

20.00 órakor

Underworld

 

 

színes feliratos amerikai-angol-magyar-német fantasztikus thriller, 121 perc

Rendezte: Len Wiseman         Főszereplő: Kate Beckinsale, Scott Speedman

 

Évszázadok hosszú során át két faj fejlődött ki, valahol az emberi kultúra mélységeiben rejtőzködve - az arisztokratikus, kifinomult Vámpírok és a brutális, vadállatias Lycanok (farkasemberek). Az emberek számára a létezésük csupán egy mítosz suttogása. De egymás számára egy életen át halálos riválisok ők, akik titkos háborúra esküdtek fel egymás ellen, háborúra mindaddig, míg végül csak az egyik faj marad majd életben.


24-30.

17.30 órakor

Hideghegy

 

 

színes feliratos amerikai háborús filmdráma, 155 perc

Rendezte: Anthony Minghella   Főszereplő: Jude Law, Nicole Kidman, Donald Sutherland

 

Ada (Nicole Kidman) kényelemben nevelkedett. Apja (Donald Sutherland) bár Charlstonból egy eldugott, hegyvidéki településre költözött, a széltől is óvja lányát. Inman (Jude Law) ott született a Hideghegyen, és egyszerű ember: ács. Ám nem sokkal azelőtt, hogy kitörne a polgárháború, megtetszenek egymásnak, és bár csupán egyszer csókolták meg egymást, örök hűséget esküsznek egymásnak.


24-30.

20.00 órakor

Trója

 

 

színes amerikai történelmi kalandfilm, 165 perc

Rendezte: Wolfgang Petersen   Főszereplő: Brad Pitt, Orlando Bloom

 

Az ókori Hellászban az irodalom talán legismertebb szerelmespárja - Parisz, Trója hercege (Orlando Bloom) és Heléna, a spártai hercegnő (Diane Kruger) - ártatlan találkozásából akkora háború robban ki, ami egy egész civilizáció végromlását fogja előidézni.


 Júniustól augusztusig éjszakai filmvetítés!

 Kezdés: 22.30 óra

22-27.

Elvarázsolt kastély

 

 

színes magyarul beszélő amerikai akcióthriller, 124 perc

Rendezte: Roland Emmerich   Főszereplő: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal

 

Mi történne, ha kiderülne, hogy egy újabb jégkorszak küszöbén állunk? Ez a kérdés nem hagyja nyugodni Jack Hall (Dennis Quaid) klimatológust. Hall kutatásai alapján arra a következtetésre jut, hogy a globális felmelegedés váratlan és karasztrofális változást idézhet elő bolygónk éghajlati viszonyaiban. Az antarktiszi jég szerkezeti vizsgálata mindenesetre azt mutatja, hogy hasonló folyamat lezajlására már tízezer évvel ezelőtt volt példa.


 

 

Őze Lajos Filmszínház     6600 Szentes, Nagy Ferenc u. 3. Tel.: 63/312-140

 

 

.