"Legek" bemutatója

 

 

 

Tanévzáró kulturális estet rendeztek 2004. június 14-én a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában, ahol az elmúlt év versenyein sikerrel szerepelt tanulók léptek fel. Az intézmény profiljához híven most is nagyrészt francia nyelvű műsorszámokat láthatott a közönség.

Nyitó számként az elsős Czanik Szilvia, a Petőfi szavalóverseny 2. helyezettje lépett színpadra, akit Kivált Sándor a vásárhelyi francia versmondó verseny győztese követett. Ez után az 1/a osztályosok népi gyermekjátékot adtak elő Pünkösdölő címmel, amelyben különösen nagy tetszés arattak a gyerekek jelmezei. Őket a Kazinczy arany fokozatot nyert Czikár Éva, majd Janó Bence váltotta. A Mátészalkán "legjobb komédiaként" díjazott francia színdarab - a Probléma - itt is nagy sikert aratott.

 

 

 

Ez egy matematika órát mutat be, ahol a tanulók különböző kifogásai a matek példával és a benne szereplő tortával kapcsolatban az őrületbe kergetik a szórakozott tanárt. Goethe Bűvészinasa, amely a nyírségi seregszemle "legfantáziadúsabb darabja" volt, szintén osztatlan tetszést aratott. Az estet a szentesi Európa napon is előadott Esernyőtánc zárta le.

A műsor hű képet adott az iskola diákjainak a francia és magyar nyelvű versenyeken elért sikereiről, melyekkel tovább öregbítették intézményük jó hírét.                                                                Tímár Ancsa

Szentes, 2004. 06. 21.

.