Két új játszótér épül

 

A város 2000 óta jelentős összeget áldoz arra, hogy szabványos játszótereken játszanak gyermekek, ennek keretében eddig öt játszótér készült el. Ebben az évben (2004-ben) két új játszótér megépítésére nyílik lehetőség, amelyek közül az egyik a Balogh udvarban (Deák  és Dósai utca sarok), amely teljes egészében önkormányzati önerőből valósul meg, mert erre a játszótérre a benyújtott pályázatok nem hoztak plusz forrást.

 

 

                                                                                                          A tervrajzra kattintva kinagyítható!

Ez a játszótér 2000 m2 területen épül, ebből 1200 m2 a konkrét játszótér és 800 m2 a sportpálya, amely a második ütemben fog megvalósulni. Erre a területre a Rigó Alajos Általános Iskola egy mini kosárlabdapályát tervez kiépíteni. A kiviteli költség 9 millió 216 ezer forint. A játékokat 3-16 éves korig használhatják a gyerekek.

 

 

                                                                                                          A tervrajzra kattintva kinagyítható!

A kiséri városrészben megvalósuló játszótérre (50%-os önerő vállalásával) sikerült 6 millió 895 ezer forintot nyerni a városnak és így a városi önerővel együtt (7,5 millió forint) közel 15 millió forintból fog megvalósulni ez a játszótér.

 

A Balog udvari játszótér kivitelezése olyan stádiumban van, hogy a jövő hét végén avatásra kész állapotba kerül, a kiséri játszótér dokumentációi pedig elkészültek, és ez most van engedélyezési eljárás alatt, a kivitelezése, pedig valamikor július vége és augusztus elején történik meg - tudtuk meg Varga Sándortól a Szentesi Városellátó Intézmény vezetőjétől.

Szentes, 2004. 06. 05.

.