Gulliver az aprók szolgálatában

 

 

A város 2000 óta jelentős összeget áldoz arra, hogy szabványos játszótereken játszanak gyermekek, ennek keretében eddig öt játszótér készült el. Ebben az évben (2004-ben) két új játszótér megépítésére nyílik lehetőség, amelyek közül az egyik a Balogh udvarban (Deák és Dósai utca sarok), amely teljes egészében önkormányzati önerőből valósult meg.

 

 

 

Sokáig üresen állt a Deák Ferenc és a Dósai-Molnár utca sarkán található az a telek, amelyen egykor iskola volt, s amelynek szomszédságában a Deák Ferenc Általános Iskola, a Rigó Alajos

Rigó Alajos Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon, valamint a Rákóczi utcai óvoda található. Ezekbe az intézményekbe közel ezer gyermek jár, így indokolt volt a közelben megépíteni egy uniós elvárásoknak megfelelő játszóteret.

 

 

 

A 2004. június 15-én átadott játszótér 2000 m2 alapterületen épült. Ebből 1200 m2 a konkrét játszótér és 800 m2 a sportpálya, amely a második ütemben fog megvalósulni. Erre a területre a Rigó Alajos Általános Iskola egy mini kosárlabdapályát tervez kiépíteni. A 9 millió 216 ezer forintból megvalósult játszótér játékait 3-16 éves korig használhatják a gyerekek, de a szülők is megpihenhetnek a kihelyezett padokon.

 

 

 

Az ünnepélyes megnyitó után a gyermekeket nem kellett agitálni, hogy próbálják ki a kaland mászóvárat, szamba egyensúlyozó asztalt, a négyszemélyes mérleghintát, kötélpályát, a hagyományos hintát és a kötélmászókát.

 

 

 

A játszótér bejáratánál található figyelmeztető tábla mindenkit óva int, a játékok nem rendeltetésüknek megfelelő használatától, és felhívja a figyelmet, hogy kutyát és más élőállatot ne vigyenek a játszótérre. A figyelmeztetés külön kitér arra, hogy ügyeljünk a tér tisztaságára, és a fenti képen jól látható, hogy egy két és fél éves gyermek megmutatja a felnőtteknek, hogy hogyan is kell használni a szemetest. Vegyünk róla példát!

Szentes, 2004. 06. 16.

.