Sportosan - Családiasan - Egészségesen!

 Mátéffy Ferenc utcai óvoda

 

 

 

A Mátéffy Ferenc utcai óvoda Sportnapot rendezett 2004. május 15-én. Ezen a délelőttön igazán kifáradtak a ovisok, hogy jól essen a délutáni alvás.

 

 

A kicsik is átélhették, hogy mit is jelent a dobogó legfelső foka, csak még náluk nem a Himnusz szólt a hangszórókból, hanem a Pa-Dö-Dő kiáltotta, hogy Hajrá! Hajrá, kicsilány!

 

 

 

 

A legnagyobb újdonság volt a délelőttön az ugrálóvár, ahol nem volt olyan gyerek aki nem esett el, mert hát ez a légyege az önfeledt, kötetlen ugrálásnak.

 

 

 

Aki nem fért be a felfújt várba, az sem maradt mozgás nélkül, mert a játszószoba, és az udvar még megannyi mozgáslehetőséget rejtett magában.

 

 

 Damjanich utcai óvoda

 

A Damjanich utcai óvoda ezen a napon (2004. május 15-én) Családi Napot rendezett. Az udvar telilett sátrakkal, ahol különböző EU-s országok által ihletett kézműves tárgyakat készíthettek a szülők és a gyerekek.

 

 

 

 

A nagyobbak hajtogattak, míg a kicsik gipszformákat festettek.

 

 

 

 

Az egészség ott kezdődik, hogy egészségesen táplálkozunk. Erre is gondoltak a szervezők, és reform élelmiszerek mellett a Terülj, terülj asztalkán megtalálható volt minden, ami gyerekszemnek és szájnak ingere volt.

 

 

 

 

A kézműves sátorban igazi újdonság volt a korongozás, ahol mindenki az élményen kívül összeszedett egy kis agyagfoltot, és ha szerencséje volt akkor az a kötényre került.

 

 

Szentes, 2004. 05. 21.

 

.