"Rejtelmek, ha zengenek"

Alkotó pedagógusok tárlata

 

 

Szentes Város Önkormányzata, a Szentesi Művelődési Központ, Bács-, Békés, Csongrád Megye Önkormányzata, a Pedagógus Szakszervezet Bács-, Békés, Csongrád Megyei Bizottsága szervezésében megnyílt a Szentesi Művelődési Központ GALÉRIÁJÁBAN (Szentes, Kossuth tér 5. I. emelet) "Rejtelmek, ha zengenek" című - Alkotó pedagógusok tárlata.

Az alkotó pedagógusok körében igen rangos megmérettetés a "Rejtelmek, ha zengenek" című tárlat, mert három megyének pedagógusai küldik be alkotásait a megmérettetésre.

Sokak úgy gondolják, hogy a pedagógus legnagyobb alkotása a "nevelés", ami csak évek múlva érik be, és hozza meg gyümölcsét amikor az általuk nevelt fiatal hasznos tagja lesz társadalmunknak. Van egy másik lehetőség is, hogy a képzőművészeti vénával megáldott pedagógusok alkotásaiknak gyümölcse  hamarabb beérjen. Nincs más tennivaló, minthogy részt kell venni ezen a pedagógusi tárlaton.

 

A képen Szentes Város Alkotói díjasa Garainé Szász Katalin látható alkotásával.

 

A három tagú zsűrinek igen nehéz dolga volt, mert a beküldött alkotásokat nem lehetett egy kategóriába sorolni, mert volt köztük szőttes, festmény, selyemfestmény és kisplasztika. Azért mégis sikerült dönteni és az alábbi alkotók részesültek díjazásban:

 

Díjazottak: Novák Attila (Békéscsaba), Mészáros Mariann (Kecskemét), Kurucz Judit (Makó)

Különdíj: Bujdosó Bori (Kecskemét)

Szentes Város Alkotói díja: Garamé Szász Katalin (Szentes)

Békéscsabai Pedagógus Szakszervezet díja: Varga Orvos Valéria (Békéscsaba)

Csongrád Megyei Pedagógus Szakszervezet díja: Horváth Erna (Mindszent)

Békés Megyei Pedagógus Szakszervezet díja: Papp Zoltán (Mezőberény)

 

 

Szentes, 2004. 05. 13.

.