DÖNTÉS: NINCS DÖNTÉS!               

*

"Ilyen nincs, és mégis van!"

Hat éve pereskedik Szentes önkormányzata a Petőfi Szállóra vonatkozó elővásárlási jogának érvényesítéséért. 2003. november 17-én a Csongrád Megyei Bíróság a városnak adott igazat. Az ítélet ellen az egyik alperes fellebbezett, így került a szálló ügye a fellebbvitel során a Szegedi Ítélőtábla elé került.

A táblabíróság 2004. május 19-én tárgyalt a szentesi Petőfi Szálló ügyéről. Ítélet azonban nem született és a tárgyalást 2004. május 26-án folytatták tovább Szegeden. A polgári per végére a táblabíróság tehet pontot, mert az ítélőtábla határozata már jogerős lesz.

 

 

 

A fent írtak alapján arra lehetett számítani, hogy végre pont kerülhet a Petőfi Szálló ügyére. Első fokon már nyert a város, de fellebbezés miatt a Petőfi Szálló ügyében, a szegedi táblabírósághoz került, aki úgy döntött, hogy hatályon kívül helyezi a város számára kedvező első fokú határozatot, és ezáltal új eljárás fog kezdődni.

Tehát a döntés, hogy nincs döntés. Az új eljárás újra legalább egy évet vehet igénybe.

 

 

 

A ítéletről Szirbik Imre polgármester és dr. Stern Sándor ügyvéd nyilatkozott a Rádó Szentes-ben, amely nyilatkozatokat ITT hallgathatják meg.

Szentes, 2004. 05. 27.

.