2004. MÁJUS                              

  

01-05.

17.30 órakor

Mackótestvér

 

 

színes magyarul beszélő amerikai animációs film, 85 perc

Rendezte: Aaron Blaise, Bob Walker   Főszereplő: Kenai, Koda

 

A jégkorszak végén járunk, 10000 évvel ezelőtt, valahol a Csendes-óceán északnyugati partján. Megismerkedünk három fiútestvérrel, a törzs varázserejű bölcsével és persze néhány medvével. A lélegzetelállítóan izgalmas mesében egy Kenai nevű fiatalember hihetetlen kalandjait követhetjük nyomon, aki miután sikeresen megküzd egy számára gyűlöletes lénnyel, a medvével, maga is medvévé változik.


01-05.

20.00 órakor

Derült égből Polly

 

 

színes magyarul beszélő amerikai romantikus vígjáték, 90 perc

Rendezte: John Hamburg   Főszereplő: Ben Stiller, Jennifer Aniston

 

Reuben Feffer remekül él úgy és abból, hogy mindig biztosra megy. Egy vezető biztosító kockázatbecslőjeként ô a veszély minimalizálásának szakembere - mottója, hogy aki nem kockáztat, az nem is veszít. Polly Prince ezzel szemben szerencsejátékként éli meg az életét, élvezi, hogy sodródó életstílusa milyen váratlan helyzetekbe hozza. Mindig van új lehetőség - új állás, másik lakás egy másik városban - ha a jelenlegi nem jönne be.


06-12.

17.30 órakor

MIX

 

 

színes magyarul beszélő amerikai-magyar zenés film, 95 perc

Rendezte: Steven Lovy   Főszereplő: Alex Weed, Kulka János, Gryllus Dorka

 

A Mix című filmben az amerikás magyar apa (Kulka János) és tinédzser fia, Mitch (Alex Weed) között tovább mélyül a generációkat elválasztó szakadék, amikor egy temetés miatt Magyarországra, Budapestre utaznak. Mitch szülei Óhazájában kezdetben úgy érzi magát, mint a partra vetett hal. Miközben minden igyekezetével azon van, hogy időben visszaérjen az Egyesült Államokba, a los angelesi jövője szempontjából elengedhetetlenül fontos Dee Jay meghallgatásra, belekeveredik a budapesti éjszakába.


06-12.

20.00 órakor

A Macska - Le a kalappal

 

 

színes magyarul beszélő amerikai családi film, 78 perc

Rendezte: Bo Welch   Főszereplő: Mike Myers, Spencer Breslin

 

Ez a nap egészen különleges Konrád és Sally számára - bár eleinte egyáltalán nem úgy tűnik. A testvérpár civakodik, a tenyérbemászó szomszéd katonaiskolával fenyeget, anya síkideg, és elmegy a dolgozóba, átjön az álmatag pótmama, és még az eső is elered. Nyomorúságosabb napot elképzelni is nehezen lehetne. Csakhogy ekkor felbukkan ...a MACSKA!!!


13-19.

17.30 órakor

Swimming Pool

 

 

színes feliratos francia-angol film, 103 perc

Rendezte: François Ozon   Főszereplő: Charlotte Rampling, Ludivine Sagnier

 

Sarah Morton az angol bestseller krimi-írónő Franciaországba utazik kiadója nyaralójába, ahol nyugodtan dolgozhat és pihenhet. Ám hirtelen beállít kiadója francia lánya, Julie, s ettől kezdve mind a munkának, mind a kikapcsolódásnak lőttek...


13-19.

20.00 órakor

Felül semmi

 

 

színes angol vígjáték, 108 perc

Rendezte: Nigel Cole         Főszereplő: Annette Crosbie, Philip Glenister

 

Chris és Annie, minden különbözőségük dacára, a legjobb barátnők. Békés és gondtalan kisvárosi életükre azonban árnyék vetül, amikor Annie férje leukémiában meghal. Chris, a helyi Women's Institute aktív tagjaként pénzgyűjtő akcióra ösztönzi társait a városi kórház javára. Ötlete látszólag hagyományos: készítsenek el egy naptárat, minden hónaphoz egy nő fényképével, klasszikus nő-egyleti tevékenység közben, mint például a befőzés vagy a virágkötés.


20-23.

17.30 órakor

VAS

 

 

amerikai akciófilm, 81 perc

Rendezte: Joseph Kahn   Főszereplő: Ice Cube

 

A motoros bandák között sosincs béke, de most kitör az igazi háború. Cary néhány hónappal ezelőtt lelépett szülővárosából, mert az egyik bandafőnököt segített megszabadítani néhány motortól. Ám Henry nem felejt ilyen gyorsan: már csak azért sem, mert a motorokban elrejtve ott lapult valami, ami számára nagyon értékes volt. Keményen meg akarja leckéztetni azt, aki túljárt az eszén. És Cary hamarosan menekülni kényszerül.


24-26.

17.30 órakor

Elveszett jelentés

 

 

amerikai-japán romantikus film, 105 perc

Rendezte: Sofia Coppola   Főszereplő: Scarlett Johansson, Bill Murray

 

Bob Harris (Bill Murray) és Charlotte (Scarlett Johansson) amerikaiak, s mindketten éppen Tokióban - egy számukra teljesen idegen kultúra világában - tartózkodnak. Bob filmsztár, aki egy whisky-reklám forgatására érkezett a városba, Charlotte pedig megszállottan munkamániás fényképész férje (Giovanni Ribisi) nyomában lohol. Az álmatlanság valahogy egymás mellé sodorja a két elveszett embert: Bob és Charlotte útjai egy éjszaka a luxusszálló bárjában keresztezik egymást.


20-26.

20.00 órakor

Az utolsó szamuráj

 

 

színes feliratos amerikai-új-zélandi-japán háborús filmdráma, 154 perc

Rendezte: Edward Zwick   Főszereplő: Tom Cruise, Ken Watanabe

 

Nathan Algren kapitány (TOM CRUISE) sodródó ember, valaha vívott harcai távoliak és értelmüket vesztették. Egykor a becsületért és a hazáért kockáztatta életét, de a polgárháború óta a világ megváltozott, a célszerűség felváltotta a bátorságot, az önérdek lépett az önfeláldozás helyébe, a dicsőségnek pedig nyoma veszett. Különösen az amerikai nyugaton, ahol Algren kapitánynak az indiánok elleni hadjáratban vállalt szerepe kiábrándultsággal végződött.


27-03.

17.30 órakor

Elvarázsolt kastély

 

 

színes amerikai horror-vígjáték, 99 perc

Rendezte: Rob Minkoff   Főszereplő: Eddie Murphy, Jennifer Tilly

 

A ködbe és rejtélybe burkolózó kastély valaha New Orleans legtehetősebb famíliának otthont adó fenséges palota volt. Mára azonban ijesztő, düledező, egy XIX. századi szerelmes úriember és 999 szellem lakhelyéül szolgáló házzá változott, amelyben fergeteges és hajmeresztő csata folyik a "háziúr" szerepéért.


27-03.

20.00 órakor

A passió

 

 

színes feliratos amerikai-olasz dráma, 120 perc

Rendezte: Mel Gibson   Főszereplő: James Caviezel, Maia Morgenstern

 

A passió című film Názáreti Jézus életének utolsó tizenkét óráját jeleníti meg. A film nyitójelenete az Olajfák hegyének lábánál, a Gecsemáné-kertben játszódik, ahová Jézus elvonul az Utolsó Vacsora után imádkozni. Jézus ellenáll a Sátán kísértésének. Iskarióti Júdás árulása miatt Jézust elfogják és visszaviszik Jeruzsálem város falain belülre, ahol a farizeusok istenkáromlás vádjával szembesítik és tárgyalása halálos ítélettel végződik.


 

 

Őze Lajos Filmszínház     6600 Szentes, Nagy Ferenc u. 3. Tel.: 63/312-140

 

 

.