A Magyar Szabadidő Sportszövetség 2004. május 26-án immár 14. alkalommal szervezte meg a Kihívás Napját, amely hazánk egyik legjelentősebb szabadidősport rendezvénye.

A kanadai Saskatoon lakói először 1983-ban hívták ki szomszédaikat, hogy eldöntsék melyik település a legsportosabb. Innen eredeztethető Kihívás Napja. A vetélkedőt, amelyben a legtöbb regisztrált 15 perces sportolást felmutató település nyer (lélekszámhoz viszonyítva), azóta már nemcsak Kanadában, hanem számos országban, így Magyarországon is minden évben megrendezik Challenge Day néven.

Hazánk 1991-ben csatlakozott a nemzetközi kihíváshoz, 71 településsel. Idén tizennegyedszer szervezi a Magyar Szabadidősport Szövetség a Kihívás Napját, amelyre 269 település nevezett. A kezdetektől fogva - így most is játszik - Forráskút, Gyöngyöshalász, Szentes, Zagyvarékas és Budapest III. kerület.

 

A HMG fiú csapata. (fotó: Tóth Tibor)

 

Azt hihetnénk, hogy a feladatok, a sportágak évről évre ismétlődnek, és már nem lehet semmi újat kitalálni, de a programokat böngészve a szervezők leleményessége nem ismer határokat. Az ember elképzelni sem tudja, hogy mi mindenből űznek sportot 15-15 percre a Kihívás Napján.

 

A HMG tanárnő és diáklány csapata. (fotó: Tóth Tibor)

 

Ebből az alakalomból rendezték meg Csongrádon a középiskolások kenuversenyét a Tisza holtágán. Az összesített eredmény tekintetében egy csongrádi csapat mögött második helyen végzett a szentesi Horváth Mihály Gimnázium csapata. Ezen a napon a szentesiek a sportcsarnokban vették fel a versenyt a 6. kategóriában benevezett településekkel, ahol kispályás labdarúgó tornát szerveztek.

A Kihívás Napja végeredményében a VI. kategóriában Szentes 17 település között a 6. helyen végzet.

Szentes, 2004. 05. 30.

.