Az érem biztos, csak a színe bizonytalan!

Döntőben a lányok

 

 

Hungerit-Szentesi VK-Vasas 5-6(1-1, 0-1, 2-2, 2-2)

Szentesen (2004. május 14.-én) egyenlített a Vasas, azaz az utolsó mérkőzésre maradt a döntés, hogy a női vízilabda OB I-ben ki legyen a Dunaújvárosi Főiskola döntőbeli ellenfele.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2:2.

 

 

 

Nem kellett sokáig várni az OB I-es női vízilabda-mérkőzés, elődöntőjének ötödik találkozójára.

A női vízilabda OB I elődöntőjének három győztes mérkőzésig tartó párharc első négy felvonásában kivétel nélkül mindig az idegenben játszók nyertek. Abban bíztak a szentesiek, a fináléról döntő ütközetben sem lesz ez így másképp.

Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, szentesi vezetés után a Vasas a második hét percben előbb 4-3-ra, majd 5-4-re fordított. A folytatásban sem csökkent az iram és a színvonal. Az angyalföldiek behúzódtak Szremkóra, akihez azért háromszor csak el jutott a labda, ezekből pedig minden egyes alkalommal gól született. A záró hét percben meglépett a Hungerit 9-7-re, de a piros-kékek két előnyt kihasználva a rendes játékidő lejárta előtt egyenlítettek, 9-9.

 

 

 

Következett a 2x3 perces hosszabbítás. Annak az első felvonásában Vér Adrienn rendesen kilőtte a hosszú sarkot, de akkor még nem lehetett tudni, hogy ezzel a találattal jutnak a Kurca-partiak a fináléba. Szerencsére a hazaiak edzője, Pálinkás Tamás is a vendégekkel volt, mert a vége előtt 6 másodperccel emberelőnyhöz jutott Vasas gyorsan elvégzett szabaddobása után Ipacs ziccerbe került, már épp lőtt volna, amikor az edző időkérésére a bírók megállították a játékot. A Szentes hősiesen kivédekezte a hátralévő néhány pillanatot, bejutott a döntőbe, ahol a Dunaújvárosi Főiskolával csap majd össze.

Vasas Hungarokábel - Hungerit-Szentesi VK 9 - 10 (1-2, 4-3, 1-2, 3-2, 0-1, 0-0)

Szentes, 2004. 05. 17.

.