Deák Diák Show - 2004

 

A Deák Ferenc Általános Iskola immár hagyományos tanév végi rendezvénye idén is (2004. május 21.) teltházas volt, olyannyira, hogy még az állóhelyek is megteltek az izguló szülőkkel és lelkes pedagógusokkal.

 

 

A iskolai órákon nem derül ki, hogy ki mennyire rendelkezik beszédkészséggel, nem lehet jegybe foglalni az ambíciókat. A tanórákon olykor elmarad az embernevelés és formálás, mert manapság az oktatás eredménycentrikussá vált.

 

 

 

Jönnek a versenyek, és a különböző megmérettetések, de az igazi közösségnevelés, csak olyan rendezvények biztosítják, mint pl. a Deák Diák Show. Ez az egyik oka a rendezvénynek, a másik ennél jóval prózaibb, kézzelfoghatóbb, s ez a sokszor a pedagógusok, iskolák életét megnehezítő anyagi kérdés.

 

 

A Deák Ferenc Iskoláért Alapítvány rendezvénye a Deák Diák Show, aminek nem titkolt szándéka a saját bevétel előteremtése az iskola számára. Ha nem segítene az alapítvány, akkor sok mindenre nem telne a Deákban.

 

 

 

Ebben az évben 15. születésnapját ünnepeli a Deák-Diák-Show. "Ezt látni kell" szokták mondani a vendégek. Tréfa, játék, tánc színesítette a programot a színházban, de a hangulatot nem igazán lehet szavakba foglalni, és ezáltal kibővül a cím, mert nem csak látni kell ezt a rendezvény, hanem átélni is!

 

A továbbiakban, pedig meséljenek a képek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szentes, 2004. 05. 30.

 

.