FIGYELEM!!! VÍRUS VESZÉLY!

A Matáv nevében küld képeslapot az új vírus

 

Hétfőn új féregvírus bukkant fel az interneten. A kártevő különlegessége, hogy magyar nyelven szól a felhasználókhoz, feladóként pedig - hamisan - a Matáv egyik szolgáltatását jelöli meg.

 

A "Képeslapja érkezett" tárgysorú e-mail nem az ígért üzenetet, hanem egy új vírust rejt magában. Az e-mailben található link valójában a csatolt fájlként érkező kártevőt aktiválja, melyről hétfő dél körül egyelőre nem tudtak részletekkel szolgálni a vírusbiztonsági cégek, annyi azonban biztos, hogy kísérletet tesz a számítógép védelmi szoftverének lekapcsolására.

 

A Zafi.a nevű vírust hordozó levél a következő:

Tisztelt felhasználó!

Önnek képeslapja érkezett! A képeslap feladója: TJSZKI A lapot az alábbi cimen tudja megtekinteni: http//matav.hu/viewcard/indexpsp4uo5683535GSb0123fhhf578840f0623cv2 vagy a mellékelt internetlink kattintásával.

Üdvözlettel: Matav e-card! http//www.netezz.matav.hu/

 

FONTOS!!!

Az a furcsa a linkben, hogy a http után nincs kettőspont (:) !!!!!!!!!

 

A délelőtt folyamán felbukkant és azóta igen agresszívan terjedő vírus érdekessége, hogy a megszokottól eltérően magyar nyelven szól a felhasználókhoz. Bár a vírusbiztonsági szoftverek némelyikének legutóbbi, hétfő kora délutáni frissítései már detektálják a kártevőt, annyi biztos: a fertőzés elkerülhető, ha nem kattintunk a linkre.

Szentes, 2004. 04. 19.

.